Roland Garros tennis

Roland Garros, Parijs

by Amanda

Roland Garros, een grandslam tennistoernooi in Parijs. Wij besluiten om een dagje toptennis te gaan kijken in Parijs! Er zijn jaarlijks vier grandslam tennistoernooien, dit zijn de grootste en belangrijkste toernooien binnen de tenniswereld.
De toernooien zijn zo belangrijk omdat ze tegelijkertijd voor mannen als voor vrouwen worden georganiseerd. Het toernooi duurt twee weken. De vier grandslam toernooien zijn: Australian Open (Australië), Roland Garros (Frankrijk), Wimbledon (Engeland) en US Open (Amerika).
Dus dit is een kans om redelijk dichtbij huis het toptennis te gaan bekijken.

Roland Garros Fognini tennis

Vervoer

Je kunt op verschillende manieren naar Parijs afreizen om een dagje of langer naar Roland Garros te kunnen. Het vliegtuig is een goede optie als je meerdere dagen gaat. Dan heb je nog de Thalys, een trein die met hoge snelheid rijdt en je vrij snel in Parijs brengt. Maar je kunt natuurlijk ook, zoals wij, gewoon met de auto gaan.

Wij vertrekken ‘s avonds na het werk rond een uurtje of half negen, vanuit Zoetermeer. Het is best relaxt rijden want het is vrij rustig op de weg. Al snel rijden we door België, waar we even een stop maken om wat te eten en te tanken. Hier is de benzine goedkoper dan in Nederland en Frankrijk dus ideaal.

Auto onderweg naar Parijs, Frankrijk

Frankrijk

Eenmaal in Frankrijk krijgen we een tolweg. We rijden door het poortje en worden hier meteen tegengehouden door de politie. Deze willen alles weten, waar kom je vandaag, waar ga je heen, heb je wapens of drugs bij je? Nee, laat ons nou gewoon doorrijden joh!! Als je ooit richting Frankrijk gaat met de auto, let er dan op dat je gele hesjes en blaastesten in je auto hebt liggen, deze zijn verplicht hier!!!

We mogen verder rijden, na tien minuten rijden wordt de lucht ineens zwart en het belooft niet veel goeds. De flitsen van het onweer zien we al van ver en de hele lucht wordt ineens opgelicht erdoor. We rijden steeds meer richting de storm en het begint ook nog eens keihard te regenen. We zien bijna niks meer en het is echt goed opletten geblazen! Gelukkig klaart het weer op nu we Parijs naderen.

Het is al laat, half 1 ‘s nachts, dus we hebben geen last van de drukte in en rondom Parijs. We rijden vrij snel naar ons hotel. We zitten in het Ibis hotel in Nanterre La Defense. Het hotel heeft een vierentwintig uurs receptie dus het is niet erg dat we ‘s nachts aankomen. De auto kan in een dichte garage blijven staan van het hotel. Dat vind ik echt ideaal. Morgen laten we voor acht euro de auto een hele dag in de garage staan en gaan we met het openbaar vervoer naar Roland Garros. Maar nu eerst slapen!

Metro van Parijs, Frankrijk

Openbaar vervoer

In Parijs kun je in het openbaar vervoer een los kaartje kopen voor een enkele rit voor ongeveer twee euro. Je kunt ook bij een tabaksshop kaartjes kopen die je in de bus, trein, tram en metro kunt gebruiken. We lopen naar de shop en willen een kaartje kopen, we dachten dat deze kaarten een hele dag geldig waren. Dit is dus niet het geval. Je moet sowieso tien van deze kaartjes tegelijk als bundel kopen. Deze kosten je ongeveer vijftien euro. Je kunt dan op een kaartje binnen de stad anderhalf uur met de bus. Let op want als je net zoals wij over moet stappen op de metro heb je weer een nieuw kaartje nodig waar je ook weer binnen het metro netwerk anderhalf uur gebruik van kunt maken.

Ze maken het wel lekker makkelijk zo haha. Maar het is goed te doen. Vanaf Nanterre gaan wij met de bus naar La Defense. Hier nemen we de metro naar Porte Maillot en vanaf Porte Maillot nemen we weer de bus naar Porte D’auteuil. Soms is het even zoeken maar het gaat vrij snel.

Roland Garros tennis

Roland Garros

Rond elf uur in de ochtend komen we aan bij Roland Garros. Het begint helaas wat te miezeren. Maar er wordt nu gewoon nog doorgespeeld dus dat is positief! Het is nu wel even wat strenger geregeld met de security dan zes jaar geleden. Toen kon je gewoon doorlopen en nog kaartjes langs de straat kopen. Nu moet je door een beveiligingscheck, je tas wordt gecontroleerd en de kaarten moeten echt op jouw naam staan. Je moet ook een ID laten zien samen met het kaartje. In principe niet verkeerd en veiliger in deze tijd maar als je eraan denkt is het eigenlijk best bizar dat dit tegenwoordig nodig is allemaal!

Roland Garros tennis

We zijn binnen en lopen eerst even wat rond. Het is al behoorlijk druk en op alle banen wordt al gespeeld. Het park heeft twintig tennisbanen. Hiervan zijn er drie grote stadions, court Philippe Chatrier, court Suzanne Lenglen en Court 1. Er zijn nog een aantal andere banen die wat groter zijn.

Helaas blijft het een beetje regenen maar we gaan wel alvast kijken bij een baan. We zitten net en kijken serieus een game, wanneer er een regenpauze ingelast wordt. Alle zeilen worden over de tennisbanen geschoven en het is even chaos van mensen die willen schuilen voor de regen.

regen op Roland Garros

Winner

Rond 1 uur wordt het droog en al vrij snel komen de spelers weer op de banen en worden de wedstrijden voortgezet. Wij kijken bij een dames single van Betthany Mattek-Sands vs J. Larson. Het was een leuke wedstrijd vol met Amerikaans publiek. Er wordt ook lekker overdreven geklapt en gejuicht bij de punten.

Roland Garros Bethany Mattek-sands

Hierna willen we alvast naar court 7, want Kiki Bertens (NL) zal als derde partij gaan spelen op deze baan. Er staat echt een mega rij om deze baan op te komen. Ik denk dat we zeker een half uur in de rij staan. Gelukkig is er nog een leuke heren wedstrijd bezig tussen Fognini en Andujar. Er zitten hier ook veel Italianen en Spanjaarden in het publiek die erg fanatiek zijn. Toch heeft Fognini de meeste fans en de meeste mooie punten. Hij wint de partij ook vrij makkelijk.

Roland Garros Fognini

Roland Garros tennis Fognini in actie

Als deze wedstrijd na drie sets voorbij is loopt het een beetje leeg, goed voor ons want zo kunnen wij wat beter plaatsen vooraan opzoeken. Als de partij van Kiki Bertens tegen Sabalenka begint zitten wij op de derde rij, vlakbij Paul haarhuis. Grappig dat hij zo tussen het publiek gaat zitten. Hij moedigt Kiki ook vaak aan tussen de punten door. Het is ook weer een leuke partij om naar te kijken en wat helemaal top is, dat het zonnetje begint te schijnen en het ineens heel warm wordt. Toch nog een goede afsluiter van deze dag. Ze wint in twee sets.

Roland Garros Kiki Bertens in actie tennis

Na deze partij kijken we nog even naar twee Duitse spelers, Kerber tegen Barthel, maar deze wedstrijd vinden we niet zo heel boeiend. Het wordt een beetje saai eigenlijk dus gaan we hier weg. We lopen nog even wat rond en shoppen nog wat in de winkeltjes en besluiten om terug naar de auto te gaan.

Roland Garros Dames enkel tennis

Back home

De reis terug naar de auto met het openbaar vervoer is vrij simpel. We weten nu waar we heen moeten en welke lijnen we moeten hebben dus dan is het een stuk makkelijker. Onderweg eten we nog even snel iets.

De auto staat er nog, jee! Haha Lets go. Het is half negen en we moeten nog terugrijden en morgen moet ik om acht uur weer heerlijk werken, wat een planning!!
De terugweg gaat heel snel. Het is heerlijk rustig op de weg en we hebben deze keer goed weer gelukkig.

Roland Garros Kiki bertens tribune!

Volgend jaar gaan we zeker weer! Een dagje Roland Garros is te doen maar ik zou voor een volgende keer echt iets langer blijven, zeker twee dagen!
Life is like a game of tennis; the player who serves well, seldom loses. 

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

10 comments

Marja 2 juni 2018 - 19:02

Leuk. Amanda. Ik ben niet zo een sporter maar voor wie het wel is is het zeker de moeite waard.

Reply
Amanda 2 juni 2018 - 19:09

Dank je wel Marja, ja het is echt wel leuk! Ook als niet sporter haha;)

Reply
bert 3 juni 2018 - 23:46

een welbestede dag is dus best te doen even op en neer naar parijs

Reply
Amanda 4 juni 2018 - 21:16

Ja en het is zeker een welbestede dag!

Reply
Janine 4 juni 2018 - 09:53

Oh dat is ook wel een leuk idee voor volgend jaar!

Reply
Amanda 4 juni 2018 - 21:16

Zeker doen zou ik zeggen!

Reply
Joke 4 juni 2018 - 15:41

Weer leuk geschreven Amanda

Reply
Amanda 4 juni 2018 - 21:16

Dank je wel!!

Reply
Dennis 5 juni 2018 - 12:39

Leuke blog! : )

Reply
Amanda 6 juni 2018 - 21:43

Dank je Dennis!!!:)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy