Het Noorderlicht in Fishermans Village, Alftanes IJsland

by Amanda

IJsland, het land van de mooie natuur, vulkanen, lavavelden, gletsjers en steden. Een land waarvan ik in eerste instantie niet gelijk dacht, ja, daar wil ik heen. Maar toch heeft dit land mij zeer positief verrast! Wil je ook naar IJsland en wil je een eigen auto huren? Dat kan heel gemakkelijk. IJsland is een veilig land om zelf rond te touren.

Oad - Winterreizen

Icelandair

We vliegen met Icelandair vanaf Schiphol Amsterdam naar Reykjavik. Het is ongeveer drie uur vliegen, dus je bent er zo. Een kort stedentripje is dus goed mogelijk!
Vliegen met Icelandair bevalt mij heel goed, dit is voor mij de eerste keer vliegen met deze maatschappij. Alles is prima en netjes geregeld. Waar je bij de meeste maatschappijen tegenwoordig moet betalen om naast elkaar te kunnen zitten, is het hier helemaal netjes geregeld en zijn de stoelen al naast elkaar ingedeeld en hoeven we dus niet extra te betalen voor stoelen, heel fijn! We hebben een luxe vliegtuig met schermpjes en wifi, dit omdat het toestel na een tussenstop op Reykjavik door vliegt naar Canada.
Het is aan te raden met Icelandair te vliegen.

Elftown

Bij aankomst halen wij een huurauto op, wat ook vrij snel gaat allemaal en rijden we richting Alftanes. Op ongeveer 45 minuten rijden van het internationale vliegveld van Reykjavik ligt Alftanes (ook wel Elftown). Hier checken wij in bij het Vikingvillage hotel. Super leuk, want alles is in vikingstijl! Dit belooft wat voor ons huisje.

Fishermans village

Via een gravelweg met gaten rijden we een klein schiereilandje op waar een stuk of 12 huisjes bij elkaar staan. Het schiereilandje, Fishermansvillage, is omringd door water en je ziet aan elke zijde de besneeuwde bergtoppen liggen en aan de rechterkant (noorden) zelfs Reykjavik met zijn bekende Hallgrimskakirkje. Ik vind het nu al een geweldige locatie waar we de komende dagen gaan verblijven! Wat een geweldig uitzicht heb je vanaf hier zeg!!

We gaan ons huisje voor de komende dagen in, het bevalt me wel wat ik zie! Het is eigenlijk nog helemaal nieuw, beneden hebben we de bedden en een klein keukentje met mogelijkheid om koffie en thee te zetten en een koelkast. Een luxe, schone badkamer met regendouche is ook op de begane grond. Je kunt met een soort laddertrap naar boven, waar je dan nog twee bedden vindt. Er is een schuin dak met in de lengte ramen waardoor je vanuit je bed de sterrenhemel en eventueel het noorderlicht kunt bewonderen! Vanaf de bedden beneden is dit ook te zien. Het huisje heeft veel ramen en is hierdoor lekker licht.

De eigenaar van de huisjes woont zelf ook in Fishermansvillage, in één van de huisjes. In de zomer is hier een restaurant maar nu is alles gesloten, je moet dus zelf voor een ontbijt zorgen! In Altanes is een supermarkt.
Het is erg rustig en niet alle huisjes zijn bezet nu, dat vind ik totaal niet erg!
We kunnen hele mooie foto’s schieten hier op het eilandje.

Sterrenhemel & Aurora Borealis

Ik slaap heerlijk in dit huisje, je hoort eigenlijk continu de golven van het water. Ook het wakker worden is fijn. Omdat er zoveel ramen zijn en wij deze niet allemaal gesloten hebben, worden we vanzelf wakker van het licht en het geluid van de golven, heerlijk!

‘s Avonds is het hier prachtig!! Wij hebben geluk dat het de meeste avonden best helder is en wat een onwijs mooie sterrenhemel krijgen we hier te zien zeg! Er is bijna geen kunstlicht op het eilandje waardoor de sterren zo duidelijk te zien zijn! Ik heb dit nu 2 keer eerder kunnen zien in mijn leven, de 1e keer was dat in de jungle, zonder stroom, in Suriname en de 2e keer in de Sahara in Marokko en nu gewoon weer, wauw, wat ben ik een rijk mens om dit te kunnen zien! Ik kan hier naar blijven kijken, geweldig mooi!!

En dan zie ik ineens iets groens in de lucht verschijnen, het is er heel klein en wazig maar het is er zeker wel! Het noorderlicht! De eerste avond in IJsland en ik heb het noorderlicht gewoon gezien!! Wooow!! Snel pa uit bed roepen, maar helaas, hij is te laat.

Noorderlicht

Maar de derde dag is het dan nog een keer raak en hoe!!! Die eerste avond is echt niks vergeleken bij deze keer. Het noorderlicht is in alle vormen en maten te zien in de heldere sterrenhemel!! Wauw, wat een geweldig mooi gezicht is dit. Ik snap serieus dat de mensen hier in elfjes geloven want dit is gewoon iets magisch!!

Hoe is dit mogelijk, ik kan er naar blijven kijken, het beweegt continu en neemt elke keer weer andere vormen aan, van een flits naar de hele lucht met groen gevuld naar ronde vormen, het is werkelijk geweldig!!! Ik kan het eigenlijk niet echt beschrijven, iedereen zou dit fenomeen een keer in zijn leven gezien moeten hebben!! Dat ik dit samen met mijn vadertje heb mogen zien is zo bijzonder en ik voel mij zo rijk!

We maken een aantal hele mooie foto’s van het noorderlicht. Na een tijdje komt de rest van de toeristen ook naar buiten en staan we met z’n allen stil naar de lucht te kijken, wat geweldig! Na ongeveer een uur is er ineens niets meer te zien. Zo snel als het gekomen is, zo snel is het ook weer verdwenen en blijven alleen de sterren nog over.

Ik val in slaap en droom nog heerlijk verder over het noorderlicht en alle super toffe indrukken die ik vandaag heb opgedaan! Wat een geweldig land is dit!

Fishermansvillage is een klein schiereilandje op ongeveer 20 minuten rijden van de hoofdstad Reykjavik. Het ligt in Alftanes (Elftown) en deze naam heeft het niet voor niks! Je kunt namelijk vanaf je huisje het noorderlicht bewonderen en hoeft niet met tours mee of moeilijk te doen!
De huisjes zijn modern en nog heel nieuw, de eigenaar is heel behulpzaam en wanneer je een huurauto hebt, is dit een ideale locatie om vanaf hier dagjes te gaan roadtrippen.

Meer lezen over IJsland?! Kijk dan ook naar onderstaande artikelen:
– Reykjavik in één dag
Blue Lagoon, IJsland
Deze blogs zijn ook interessant

10 comments

Gert 12 april 2019 - 17:04

Deze kan ook op de bucketlist. Vlieg ik daarna door naar Canada. Mooie foto’s daar krijg je zin van om gelijk te gaan.

Reply
Amanda 12 april 2019 - 17:48

Haha Canada staat op mijn bucketlist! Maar zeker een tussenstop is IJsland is de moeite meer dan waard!

Reply
Joke 12 april 2019 - 17:20

Leuk stuk Amanda en leuk huisje daar. Echt een aanrader. Prachtige foto’s

Reply
Amanda 12 april 2019 - 17:48

Thank Joe!! Het was heel bijzonder!

Reply
Ali 13 april 2019 - 12:25

Je hebt het weer prachtig en heel gezellig geschreven je reis met je vader. Ik geloof graag dat het een heel fijne reis was. Als je het zo leest over het noorderlicht wat een belevenis he. Jullie kunnen terug kijken op iets prachtigs. Groetjes

Reply
Amanda 13 april 2019 - 12:55

Dank je wel! Het was een fantastische reis met zoveel mooie momenten!!

Reply
Romy 18 april 2019 - 11:14

Wat een geweldige ervaring lijkt mij dat! Super mooie fotos!

Reply
Amanda 18 april 2019 - 16:01

Ja het was echt fantastisch!!:) dank je wel!

Reply
~Ronald 23 april 2019 - 13:22

Dat lijkt mij zo geweldig om een keer te zien! En die locatie is dus ook heel goed ervoor~?

Reply
Amanda 23 april 2019 - 16:17

Ja de locatie was echt geweldig!! Ik zou het echt iedereen aanraden!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy