De Boshoek

Tiny Safari House – Groots genieten op Recreatiepark De Boshoek

by Nathalie Sneepels

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de Veluwe te vinden, want ik ben dol op deze mooie regio in Gelderland. Ik kijk er dan ook erg naar uit wanneer ik op Recreatiepark De Boshoek mag verblijven in een Tiny Safari House. Nieuwsgierig en met veel enthousiasme rij ik hier naartoe. Lezen jullie mee?

Bij aankomst op Recreatiepark De Boshoek kan ik meteen door de slagboom rijden omdat ik voor vertrek mijn kenteken al door heb kunnen geven. Dit is toch ideaal? Ook het inchecken verloopt vlekkeloos en zonder contact. Ik hoef niet langs de receptie want ik heb een code gekregen waarmee ik mijn Tiny Safari House kan openen. Bij een late aankomst is dit helemaal perfect. Ik verblijf op een autovrij gedeelte van Recreatiepark De Boshoek en parkeer mijn auto op de aangegeven parkeerplaats op het park. Vlakbij staat mijn verblijf al te shinen in het avondzonnetje. Het Tiny Safari House is een combinatie van een safaritent en een houten chalet.

Tiny safari house

Knus én groots

Mijn Tiny Safari House waarin ik de komende dagen mag verblijven is geschikt voor 4 personen. Naast de Tiny Safari House staat nog een aparte kindersafaritent, erg leuk als er kindjes mee op pad gaan. Hier staan 2 aparte bedden in. Ik word direct enthousiast als ik de ruime overdekte veranda zie, compleet met een loungebank en een tafel. Ik zie mezelf hier al helemaal genieten met een boekje nadat ik een dagje op pad ben geweest. De inrichting is knus en sfeervol. Zo is er een televisie en staat er een een ruime eettafel met 4 prettige stoelen, een gezellige bank en is de keuken van alle gemakken voorzien. Afwassen hoeft niet want er is zelfs een vaatwasser aanwezig.

Er is zoveel meer ruimte in de Tiny Safari House dan de buitenkant doet vermoeden. Er is een aparte slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (stapelbed) en via een trappetje, achter de badkamer, kom je op de eerste verdieping in een kleine loft. Hier zijn nog eens twee slaapplekken. De badkamer is ruim met een lekkere douche en wastafel. Ik vind het oprecht groots genieten in mijn Tiny Safari House.

Western plaza

Western Plaza

Ik heb trek gekregen en ga een hapje eten in Restaurant Western Plaza op het park. Je kunt hier terecht voor de lekkerste gerechten. En wil je even snel iets makkelijks eten? Dat kan in de snackbar van Western Plaza. Het is hier gezellig druk, mensen zitten buiten op het terras en de kinderen spelen vrolijk in de speeltuin. Er zijn meerdere speeltuinen op Recreatiepark De Boshoek. Ook de volwassenen onder ons vermaken zich prima op het vakantiepark. Er is een bowlingbaan, digitale escaperoom, midgetgolfbaan én een binnen- en buitenzwembad. Wie vermaakt zich hier nou niet? Ik eet mijn pizza en maak nog een wandeling over het park, het is heerlijk rustig en de meeste mensen genieten van het avondzonnetje. Precies wat ik ook ga doen!

ontbijt

Hanzestad Harderwijk

Na een goede nachtrust en een lekker zelfgemaakt ontbijtje op het terras van mijn Tiny Safari House ga ik op pad. Ik wil al heel lang naar Hanzestadje Harderwijk en dit is binnen een half uurtje bereikbaar vanuit Recreatiepark De Boshoek. Perfect voor een dagje weg, een leuke stad verkennen. De zon schijnt wederom en de terrassen zitten vol in Harderwijk. Verspreid over de stad vind je gezellige winkelstraatjes met leuke boetiekjes, geen dertien-in-een-dozijn winkels. Ik vind het nu al meer dan geslaagd.

Ik dwaal wat rond in het historische centrum en ben verliefd op de oude pandjes, de gezellige hofjes en pleintjes. En het allerleukste is dat Harderwijk een zandstrand mét boulevard heeft. Ja, je leest het goed! Harderwijk ligt namelijk aan het Veluwemeer en heeft een gezellige wandelboulevard, boordevol gezellige terrassen. Ik heb een heerlijke dag gehad, met een ijsje in mijn handen wandel ik op mijn gemak terug naar de auto.

Harderwijk

De uitgestrekte Veluwe

De volgende ochtend is het tijd om de schitterende natuur van de Veluwe te verkennen. Ik ben al meerdere keren op de Veluwe geweest, maar ik ontdek steeds weer nieuwe plekjes en wandelgebieden. Nationaal Park De Hoge Veluwe is dichtbij, maar ook Radio Kootwijk met het oude zendstation in art-deco stijl.

Ik ga vandaag naar Planken Wambuis; een mooi natuurgebied vol stuifzand, heidevelden en uitgestrekte bossen. Je kunt hier reeën spotten, maar ook Spaanse runderen en wilde pony’s. Ik spot deze keer niets, maar ik ben hier dan ook midden op de dag. Het beste moment om wild te spotten is tegen schemering, wanneer de dieren zich wat meer laten zien.

Planken wambuis

Ezelopvang

Na een heerlijke wandeling is het tijd om huiswaarts te keren, maar niet voordat ik onderweg een bezoek heb gebracht aan Stichting Opvang De Ezelsociëteit in Zeist. In een mooie bosrijke omgeving genieten de ezels hier bijvoorbeeld van hun oude dag of als de eigenaar eigenlijk niet meer voor ze kan zorgen. Verwaarloosde en mishandelde ezels zien we in Nederland gelukkig nog maar héél zelden. De Stichting vraagt geen entreegeld, maar een donatie voor onze fluffy vrienden is natuurlijk meer dan welkom.

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw favoriete ezel te adopteren of een wandeling met ze te maken door het bos (tegen betaling). Ik word vriendelijk te woord gestaan door een aantal vrijwilligers die alle ezels bij naam kennen en over elk dier wel een leuk feitje weten te vertellen. Ik zie de passie en liefde die deze mensen voor de ezels hebben. Het geeft mij een goed gevoel dat ze hier zo fijn vertroeteld worden en een behoorlijke leefomgeving voor ze hebben gecreëerd. Dus, ben je in de buurt? Kom dan zeker een kijkje nemen. Stichting Opvang De Ezelsocïeteit is elke dag geopend van 11:00 – 16:00.

Ezelopvang

Aan alles komt een eind. Ik heb weer heerlijke dagen gehad op de Veluwe met als uitvalsbasis het mooie Recreatiepark De Boshoek; een oase van rust in het groen. Ik weet nu al dat dit een plekje is waar ik zeker nog een keer naar terug zal keren! 

Wil jij ook overnachten op deze fijne plek? Boek dan hier via De Boshoek of via Natuurhuisje jouw verblijf! 

 

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Annemiek 28 juni 2023 - 19:57

Wat mooi van die ezels! Heb je zelf ook een ezel geadopteerd? Ik vind het wel een goed idee wat ze daar doen echt heel mooi! Dank voor je verhaal.

Reply
Nathalie Sneepels 29 juni 2023 - 11:41

Nee, ik heb zelf (nog) geen ezel geadopteerd. Ik vind het wel een ontzettend mooi initiatief en fijn om dit met eigen ogen te hebben gezien. Ik heb uiteraard wel een mooie donatie achtergelaten voor de ezels!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy