Outback Australië

Living Abroad in Australië

by Amanda

Als Nederlander emigreren naar het buitenland. Vele mensen doen het maar waarom en hoe vinden ze het daar, zijn er veel verschillen met Nederland? In deze reeks van Living Abroad stellen we verschillende vragen over hun leven in het buitenland. 
Denise van denisereist.nl woont in het backpackparadijs en verre Australië en vertelt hier haar verhaal.

1. Stel jezelf eens voor.

Hoi! Ik ben Denise, 28 lentes jong en ik kom uit Zoetermeer. Voor mijn vertrek werkte ik eerst in de evenementen branche en later als financieel administratief medewerker.

Daarnaast was ik druk met Crossfit, genoot ik van festivals en was vooral altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Reizen is mijn grootste passie en na een reis van twee maanden in 2019 besloot ik datzelfde jaar nog een enkeltje te kopen en te verhuizen.

Kangaroos


2. In welk land ben je gaan wonen en waarom?

Momenteel woon ik in Australië. Sinds ik klein ben wilde ik altijd al eens naar Australië op vakantie. Geen idee waarom, ik heb hier geen familie en had er eigenlijk nooit echt veel over gelezen. Maar in 2017 was het eindelijk zover en ging ik drie weken naar Australië. Zodra ik het vliegtuig uitstapte voelde ik me thuis, een ongelooflijk gevoel dat ik niet kan omschrijven.

In 2019 ging ik dus voor twee maanden terug, omdat ik het zo miste. En in datzelfde jaar ben ik hierheen gegaan met een enkeltje om te zien waar het schip strandt. Momenteel ben ik hier 8 maanden en aan het werk om mijn tweede-jaars visum te krijgen.

Australie


3. Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Op het moment woon ik op een boerderij in de staat Victoria. Ongeveer 3 uur van Melbourne, maar er zijn hier wel dorpen in de buurt. Ik ben een echt stadsmeisje en had nooit gedacht dat ik het boerenleven zo leuk zou vinden.

Elke dag is een avontuur en ze leren me de wagens te besturen. Je zit altijd onder de modder maar daar wen je aan. Daarnaast ben ik au pair voor een schattig kereltje van 14 maanden. Het enige nadeel is, als je iets nodig hebt moet je ver rijden naar het dichtstbijzijnde dorp, dat ben ik niet gewend.


4. Heb jij je veel moeten aanpassen aan het land/ de mensen?

Dat valt best mee. Australië is net zo ontwikkeld als Nederland, dus het is geen cultuur shock. Als veganist word ik hier op het platteland wel wat gek aangekeken, maar in de stad is dat heel normaal. Wel is het soms lastig om alle verschillende Engelse accenten te verstaan, zeker de boeren praten nogal plat Engels.


5. Wat mis je het meeste aan Nederland?

Mijn vrienden en familie. Je maakt hier gelukkig snel nieuwe vrienden om leuke dingen mee te doen, maar dat neemt het gemis niet weg. Ik zou ze zo graag even willen knuffelen en kletsen onder het genot van een boterham met Calvé pindakaas, want dat mis ik ook.

En soms mis ik het gemak van overal heen fietsen. Hier is alles ver weg en toen ik hiervoor in Sydney woonde was fietsen ook geen optie. De wegen zijn daar zo steil op en af, daar kan amper een fiets tegenop.

Koalla


6. Heb je wel eens lastige momenten en wat doe je dan?

Die zijn er zeker wel. Meestal bel ik even iemand van thuis. Of soms is het juist beter om dat niet te doen. Dan ga ik lekker buiten wandelen zodat ik mezelf eraan herinner hoe mooi alles hier is en waarom ik zo graag in Australië ben.


7. Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt?

Het is best een bewogen jaar geweest, bosbranden, zandstormen, overstroming en toen het Corona virus. Op een bepaalde manier is het toch een hoogtepunt dat ik hier nog steeds ben en het ondanks dat nog naar mijn zin heb.

Daarnaast heb ik een skydive gedaan met mijn moeder en bonus vader die hier op bezoek zijn geweest, een letterlijk hoogtepunt. Tussen al deze gekte door heb ik ook nog een hoop kunnen reizen. Naar Fiji, de Gold Coast, rond Sydney, Tasmanië, Newcastle, Airlie beach, Hamilton Island en Ayers Rock!

Fiji


8. Hoe is het contact met Nederland? (familie/vrienden)

Gelukkig is die nog steeds heel goed. Dankzij het internet kunnen we vaak (video)bellen en berichtjes sturen. Door het tijdverschil is het niet altijd makkelijk, maar ik maak er graag tijd voor vrij. Ik ben zelfs een keer om half zeven opgestaan op zaterdagochtend om met een kopje thee bij de vrijdagavond borrel van vriendinnen te zijn.

Australie


9. Hoe denk je dat jouw toekomst eruit ziet?

Dat is een moeilijke vraag. Soms lijkt het me fantastisch om hier te blijven wonen. Maar ik weet dat er mensen zijn in Nederland die dat heel erg zouden vinden.

Ook is het moeilijk met visums zomaar hier te blijven wonen. Ik zou graag nog een tijd in Nieuw Zeeland of Canada wonen maar tegen de tijd dat mijn visum hier afloopt ben ik te oud om daarheen te gaan op een gewoon werk visum. 

10. Heb je tips voor anderen die graag in een ander land willen gaan wonen?

Doe het gewoon. Er zijn zoveel redenen en angsten om zoiets niet te doen. Maar als je het graag wil, ga er dan gewoon voor. Het is spannend en heus niet altijd leuk, maar thuis is het ook niet elke dag leuk. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten en als je het zat bent neem je gewoon het eerste beste vliegtuig weer terug. 

Handstand

Ben jij zelf ook van plan om te emigreren maar twijfel je nog of heb je vragen? Stel ze dan hieronder in de berichten. Voor meer verhalen van Nederlanders die zijn gaan emigreren kijk dan even hier.

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

kelly 2 juli 2020 - 12:44

Ah wat gaaf zeg! Zo stoer dat je dit gewoon gedaan hebt! Ik wil echt een keer naar Australie maar weet niet of ik zou durven te emigreren!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy