Abcoude

Uniek overnachten bij Tiny House Buitenpost in Abcoude

by Suzanne Wildhagen

Midden in Nederland, tussen Amsterdam en Utrecht, ligt het dorp Abcoude. Op 10 minuten loopafstand van het dorp vind je in alle rust en landelijkheid het “Tiny House” Buitenpost. Het is echt een heerlijke afwisseling tussen het levendige dorp en de rust. Ik mocht verblijven bij dit fijne Tiny House en zal jullie in deze blog meenemen. 

Tiny house Buitenpost

In de omgeving zijn meerder opties om te verblijven, mocht “Tiny House” Buitenpost beschikbaar zijn zou ik dit zeker aanraden. De eigenaren zijn erg lief en behulpzaam, ondanks dat het huisje in hun grote tuin staat heb je heel veel privacy. Ook vind je op 100 meter afstand van de locatie Anna Hean, dit is een restaurant, streekwinkel en hier geven ze verschillende workshops. Bij “Tiny House” Buitenpost beschik je over een eigen tuintje met vrij uitzicht en ook heb je 2 fietsen tot je beschikking. Je bent met de fiets zo in het dorp voor een lunch of je kiest ervoor om in de natuur te fietsen. Mondriaan heeft veel in deze omgeving geschilderd. 

Abcoude

Het huisje

De gezellige woonkamer en tuin nodigen uit om helemaal tot rust te komen. Op een warme zomeravond kan er lekker buiten gegeten of geborreld worden met het geweldige uitzicht. Beneden vind je ook een fijne badkamer met regendouche. De slaapkamer met een tweepersoonsbed is boven. De dakramen zijn voorzien van horren zodat er toch lekkere frisse lucht naar binnen komt.

Abcoude

Omgeving

Zoals eerder beschreven ligt het “Tiny House” Buitenpost in een landelijke omgeving dichtbij de dorpskern van Abcoude. Ben je op zoek naar natuur maar wil je toch ook de gezelligheid van een dorp dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Richting de dorpskern rijd je langs het water, een molen en het oude station van Abcoude. Dit station is nu een hotel en restaurant.

Abcoude staat bekend om de vele BN’ers die hier wonen, omringt door water en vlakbij Amsterdam is dit een leuke plek om op te groeien. Door Abcoude loopt de rivier de Angstel waardoor je verschillende terrassen langs het water vindt. Mijn favoriete restaurant aan het water is Abbeys. De gehele dag kun je terecht bij de Eendracht voor een koffie, lunch, borrel of avondeten. Achter de kerk kun je genieten bij een echt ouderwets Italiaans restaurant, Aqua Farina.

Abcoude

Mocht je meerdere dagen verblijven is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan Vinkeveen, in de zomer is het hier heerlijk vertoeven op het water en op de eilanden. Ook Weesp is een gezellig dorp op fietsafstand. Als je op zoek bent naar de drukke stad ben je met de trein of auto zo in Amsterdam.

Als je afscheid neemt van Tiny House Buitenpost in Abcoude, neem je niet alleen herinneringen mee, maar ook een stukje van de rust en eenvoud die je er hebt ervaren. Het is niet zomaar een plek om te overnachten; het is een plek waar je de drukte van alledag achterlaat en jezelf onderdompelt in de stilte van de natuur. Terwijl je terugkeert naar de dagelijkse routine, blijft de magie van dit kleine huisje je bij. Je zult je al snel afvragen wanneer je weer terug kunt keren naar deze bijzondere plek, waar tijd lijkt te vertragen en elke moment telt.
Voor meer bijzondere overnachtingen in Nederland en België bekijk het boek One Night Stay of lees de andere blogs over bijzonder overnachten. Er zit voor iedereen wat wils tussen. 

Boek via deze linkjes

Om het voor jou wat makkelijker te maken, heb ik hieronder de link naar dit hotel en een verder overzicht gemaakt van de websites waar ik zelf graag alles boek wat met reizen te maken heeft. 
Gebruik jij een van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding om mijn website bij te houden en het kost jou helemaal niks extra en soms krijg je wat extra korting!

Justmytravel logo

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

kelly 25 maart 2024 - 14:13

Wat een leuk tinyhouse! Is het hier rustig om te slapen? niet naast een drukke weg enz?

Reply
Suzanne Wildhagen 25 maart 2024 - 18:03

Hi Kelly,
De weg naast het huisje is alleen voor bestemmingsvervoer. Er komt wel eens wat voorbij maar binnen heb ik dit eigenlijk niet gehoord.
Als je buiten zit hoor je wel als er een auto langs rijdt maar eigenlijk rijden er niet veel auto’s langs.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy