Veluwe Vespa Tours

Avontuurlijk verkennen van de Veluwe met een elektrische scooter.

by Amanda

De Veluwe, een onwijs mooi gebied met veel groen, natuurparken, een aantal hanzesteden en leuke kneuterige dorpjes. Veel mensen zijn gek op deze bosrijke omgeving en gaan dan ook graag een dagje of langer naar deze mooie regio om even helemaal te ontspannen.

Je kunt dit natuurlijk met een auto doen en zo allemaal leuke plekken bezoeken of met een fiets, zo kun je echt door bospaden fietsen. Maar wat ikzelf nog leuker vind en zeker wanneer het zonnetje een beetje schijnt is om met een elektrische scooter de Veluwe te gaan verkennen. 

Veluwe Vespa Tours

De Veluwe is groot en er zijn dan ook verschillende aanbieders van fietsen & scooters. Maar wat Veluwe Vespa Tours zo bijzonder maakt zijn toch wel de onwijs mooie elektrische Vespa scooters!  De normale Vespa’s zijn ook leuk natuurlijk alleen kun je hiermee niet echt de bospaadjes in omdat deze scooters teveel herrie maken en niet aan de regels van een fiets voldoen.

Geluidloos de Veluwe ontdekken op een elektrische Vespa

Met een Elektrische scooter ben je en geluidloos aan het genieten van de prachtige bosrijke omgeving en fluitende vogeltjes en je mag op de fietspaden rijden, dus ook de smalle paden door het bos en langs de zandverstuivingen heen. Op deze manier kom je op de mooiste en rustigste plekjes terecht.

Veluwe Vespa Tours is gevestigd in Nunspeet. Hier haal je de scooter op en breng je deze ook weer netjes terug. Albert & Liesbeth van Rijssen verhuren deze scooters met plezier, leggen je graag alles uit en hebben ook verschillende toffe routes uitgestippeld.

Veluwe Vespa Toures

Vespa scooters

Er zijn verschillende Vespa’s te huur. De Vespa Primavera, de Vespa Sprint en de Vespa Elettrica waarvan de naam het al zegt deze is elektrisch. Die laatste hebben wij uitgeprobeerd en wat een ideale scooter is dat zeg! Ik ben zelf gewend op een normale scooter te rijden maar dit is zo stil en reageert ook heel makkelijk met gas geven, ik vond het echt een fijne rit door de Veluwe. 

Wij hadden beide een eigen elektrische scooter omdat ik dat zelf fijner vind maar je kunt met gemak ook met twee personen op één scooter rondtoeren. Wanneer je een scooter gaat huren bij Veluwe Vespa Tours, zorg dan wel dat je een geldig rijbewijs meeneemt maar dat spreekt voor zich denk ik. 

Verder krijg je ook een navigatie systeem mee die je op de scooter kunt klikken. Onwijs handig in gebruik, zo kun je nooit de route kwijt raken! Vooral als je op pad gaat met een elektrische scooter want deze kan tot een bepaald aantal kilometers, dus dan moet je niet teveel omrijden elke keer.

Veluwe Vespa Tours

Verschillende routes

Zoals ik al eerder schreef hebben Albert & Liesbeth verschillende routes uitgestippeld en ook in de navigatie gezet. Wij reden de bos & heide route van ongeveer 65 kilometer. Omdat wij met een elektrische scooter op pad gingen, zijn er andere routes dan voor de normale Vespa’s. De normale scooters kunnen uiteraard verder rijden maar dan moet je gewoon tanken. 

Bos & Heide route

De bos & heide route was echt prachtig. We reden langs en door onwijs mooie natuurgebieden, bossen, zandverstuivingen maar ook door leuke dorpjes. De route had eigenlijk van alles wat! Zo Starten wij onze route in Nunspeet richting Hierden. Onderweg kwamen we al langs een onwijs mooie zandverstuiving, hier hebben we even een korte stop ingelast en wat gedronken.

De route vervolgt zich langs de zandverstuiving over smalle fietspaden door bosrijk gebied naar Staverden. Wist je dat Staverden zelfs de kleinste stad van Nederland en de Benelux is?! In Staverden vind je landgoed Staverden, dit is zeker een stop waardig. Verder rijd je er eigenlijk heel snel door heen want het heeft maar 30 inwoners. 

Vanuit Staverden rijden we via bosrijke weggetjes richting Uddel en Elspeet, langs de heide die helaas op dit moment nog niet in bloei staat maar desalniettemin is het prachtig! Hier houden we een leuke lunchstop bij een van de picknicktafels in de natuur. Via Vierhouten rijden we weer terug naar Nunspeet om de scooters weer in te leveren. Deze route die ongeveer dus 65 kilometer lang is doen wij in een dag. Je kunt ook scooters huren voor een halve dag als je dat prettiger vind en natuurlijk zelf een route rijden die je wilt.

Voor alle routes die vanuit Veluwe Vespa Tours aangeboden worden kun je het beste even op hun website kijken. Staverden

Een dagje Touren met een Vespa en al helemaal een elektrische Vespa is een super leuke en ontspannende bezigheid. Op deze manier ontdek je meteen een groot deel van de Veluwe waar je normaal nooit in één dag aan toe zou komen. Wil je meer informatie over de Veluwe Vespa Tours of ben je op zoek naar meer tips binnen Nederland? Blijf dan nog even hangen op de website of laat een berichtje achter!

 

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Kelly 5 juli 2021 - 11:13

Dat is echt ideaal zeg om de Veluwe te verkennen!

Reply
Amanda 6 juli 2021 - 08:59

Ja echt onwijze leuke ervaring!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy