Motor touren Europa

Touren door Europa met de motor

by Amanda

Touren met de motor, wat is er nou leuker en geeft een vrijer gevoel dan dit?! Je pakt de motor, zet je motorhelm op, kiest een toffe route en rijd weg de wijde wereld in. Dichtbij huis kun je natuurlijk al leuke routes maken met de motor maar er zijn binnen Europa hele toffe routes te rijden die je zeker eens gedaan moet hebben met de motor.

Wanneer het je leuk lijkt om te touren wat verder van huis, is het soms nodig om de motor op een trein te zetten of een ferry en dan een ander vertrekpunt te kiezen, je kunt natuurlijk ook een motor huren. Maar de volgende routes zijn het zeker meer dan waard!

Touren Motor Europa

Duitse Eifel

De Duitse Eifel, een zeer bekend gebied onder de meeste motorrijders. Dit gebied ligt wat dichterbij Nederland en leent zich ideaal voor een mooie roadtrip met de motor. Vanuit Nederland rijd je met de motor in ongeveer zo’n 2,5 uur naar de Duitse Eifel.

Touren door deze regio brengt je langs de meest schitterende uitzichten, natuur, bochtenwerk met goed asfalt, heuvels, dalen en je kunt zelfs een stukje scheuren over de Nürburgring! Een must see voor elke motorrijder!

Motor tour Eifel

Noorse Fjorden

De Noorse Fjorden zijn een walhalla voor motorrijders. Zet je Shark helm op en begin je tour in het stadje Bergen. Vanuit hier rijd je langs de fjorden, kijk je zeker je ogen uit bij alle schitterende watervallen die je voorbij rijdt en het berglandschap is een uitdaging voor elke motorrijder.

Via deze route rijd je op een bijzondere snelweg die langs de Atlantische Oceaan voert. Verder rijd je op deze route door de langste tunnel ter wereld en ga je zeker genieten van het uitzicht en de vrijheid!

Noorde Fjorden

Romantische Strasse Duitsland

En van Noorwegen zijn we toch weer terug in Duitsland. In dit land kun je met de motor natuurlijk lekker je gas opentrekken maar het heeft zoveel meer te bieden. De Romantische Strasse ligt wat verder in Duitsland dan de Eifel en je rijdt hier dan ook vanaf Nederland ongeveer zo’n 5,5 uur over. Maar deze route gaat je zeker verrassen!

Je rijdt vanaf Würzburg richting Schloss Neuschwanstein en de Zugspitze (het hoogste punt van Duitsland), onderweg kom je dus de Romantische Strasse tegen. Langs deze Strasse liggen allemaal kastelen en nog Middeleeuwse steden. Het is net alsof je in een sprookje beland bent! 

Neuschwanstein

Transfagarasan in Roemenië

Voor deze route van ongeveer 90 kilometer lang zul je eerst naar het midden van Roemenië af moeten reizen. Top Gear heeft deze route als mooiste ter wereld aangewezen. De motorrijder die van bochtenwerk houdt en dan met name haarspeldbochten komt hier zeker aan zijn of haar trekken.

De route start in het plaatsje Bascov waarna je via een weg met haarspeldbochten aardig klimt tot het hoogste punt van 2134 meter in het plaatsje Balea. Hier word je weer getrakteerd op schitterende uitzichten en plaatjes om vervolgens weer via heerlijke kronkelwegen af te dalen naar Cartisoara.  Echte aanrader voor de motorrijder die niet van snelheid maar wel van stuurwerk houdt!

Roemenie

Binnen Europa zijn er natuurlijk nog veel meer leuke routes te rijden met de motor. Heb jij nog een leuke route, aanvullingen of wil je meer weten over deze routes? Laat dan vooral hieronder even een berichtje achter! Touren met een oldtimer is ook een leuk idee!

JustmytravelDeze blogs zijn ook interessant

2 comments

Maaike 9 september 2020 - 20:36

Echt geweldig, ik krijg er helemaal zin in!!

Reply
Amanda 9 september 2020 - 21:11

Ja gaaf he! Nog even wachten dan kun je de routes gaan rijden!! 🙂

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy