Ronddwalen in Antwerpen

by Amanda

Een dagje ronddwalen en shoppen in Antwerpen, altijd een goed idee! Antwerpen is een mooie stad in België, met veel historische panden, een stad die bruist, vol cultuur, mode en architectuur zit. Er is voor ieder wel wat te zien en beleven in Antwerpen. Daarbij komt ook nog eens dat het vanuit Nederland makkelijk aan te rijden is. 

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Parkeren

Wij zijn zelf met de auto naar Antwerpen gereden. Binnen anderhalf uur zijn wij in de stad, je kunt er ook gemakkelijk met de trein komen. Parkeren in Antwerpen is geen probleem, er zijn genoeg parkeergarages in het centrum te vinden.

Omdat het weekend is en een speciale kerstshopdag, kiezen wij ervoor om iets buiten de binnenstad te parkeren. Bij het Centraal Station kun je goed parkeren in de garage.
Hier zitten meerdere voordelen aan, er is genoeg plaats, het is goedkoper dan helemaal in het centrum en je hoeft niet de mega drukte in. Je kunt door het Centraal Station , die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken, zo de binnenstad in lopen. 

Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen is al een bezienswaardigheid op zich. Van buiten is het een heel mooi en oud gebouw, maar van binnen is het ook zeker de moeite waard om een keer te zien! Zeker in de winter periode wanneer er veel lichtjes zijn en er een kerstboom staat.

Het station wordt door de Antwerpenaren ook wel spoorwegkathedraal genoemd. In 2009 werd het Centraal Station van Antwerpen zelfs verkozen tot vierde mooiste station ter wereld!
Een echte aanrader om even te bezoeken dus. Wanneer je met de trein komt, pik je dit gelijk al mee;)

Keyserlei

Vanaf het Centraal Station loop je een grote, drukke winkelstraat in met allemaal juweliers en aan de andere zijde restaurants. De Keyserlei, een belangrijke straat in Antwerpen, met aan de kop het historische Centraal Station.

We hebben al honger gekregen, dus zoeken we een leuk restaurantje aan de Keyserlei. Je kunt hier van alles krijgen, van pizza tot sushi, in de zomer zit het hier helemaal vol op de terrassen. We komen bij een Italiaan, San Remo. Een echte Italiaan, hij spreekt ook Italiaans, heel gezellig allemaal en het eten was heerlijk!

Na het eten gaan we even wat shoppen. Maar eerst duiken we een juwelier in. Want Antwerpen staat natuurlijk bekend om de vele juwelierszaakjes waar je nog in prijs kunt onderhandelen.

Diamantwijk

In de Keyserlei zijn al veel juweliers te vinden maar wanneer je de hoek omgaat naar de Pelikaanstraat, kom je pas echt in de diamantwijk. Hier vind je allemaal juweliers. Het is de bedoeling dat je goed onderhandelt over de prijs, vaak wordt de prijs bepaald aan de hand van het gewicht.

Zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen. En wie weet wat je tegenkomt;)

De Meir

Wanneer je de Keyserlei uitloopt van het Centraal Station af, loop je richting de beroemde winkelstraat, de Meir. In deze straat vind je veel winkels en dus ideaal voor shopliefhebbers!!
Ik kijk mijn ogen uit als we door deze winkelstraat lopen, alle winkels zitten wel in een historisch pand met mooie, oude gevels. 

Het is een plaatje om te zien. Tijdens het shoppen zien we nog een optocht van Dickens stijl uit de historische stadsfeestzaal komen. Heel leuk in de kerstsferen! 
De stadsfeestzaal is een heel bijzonder pand uit 1908 en werd in 2007 verbouwd tot winkelcentrum. Het gebouw heeft een met bladgoud versierde koepel, eiken parketvloeren en mozaïek. 

De Groenplaats

De Groenplaats is één van de bekendste pleinen van Antwerpen en ligt in het historisch centrum van de stad. Bijna iedereen komt wel op dit plein terecht. Op dit plein staat het standbeeld van Peter Paul Rubens, een bekende Vlaamse kunstenaar.

Ook zijn er heel veel terrasjes te vinden. Wij ploffen even lekker neer om wat warms te drinken en een lekkere wafel te eten. Op het plein ligt in de winter een ijsbaan en is er een kerstmarkt. We hebben dus een gezellig uitzicht. 

Na weer wat opgewarmd te zijn, lopen we over de kerstmarkt en hebben we een mooi uitzicht over de torens van de onze Lieve Vrouwe Kathedraal. 

Onze Lieve Vrouwe Kathedraal

De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal grenst aan een klein plein waar vroeger pelzen werden verhandeld. Het heet nu dan ook de handschoenmarkt. Je kunt via verschillende routes op dit plein terecht komen. 

De Kathedraal is van buiten al een heel indrukwekkend gebouw, het is ook zeker de moeite waard om de Kathedraal van binnen te bekijken. 

We lopen op ons gemak terug richting Centraal Station, waar we nog een koffie nemen en dan terugrijden naar huis.

Het was een geslaagde dag in Antwerpen. De stad heeft ons positief verrast en we gaan zeker nog een keer deze kant op. Wanneer je een dagje weg wilt, is deze stad een echte aanrader. Er is voor iedereen wel iets te zien of te doen!

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

Kelly 7 januari 2019 - 08:28

Leuke blog! Antwerpen is echt heel gaaf, meestal ga ik erheen voor shoppen maar op deze manier nog nooit echt bekeken. Ik ga snel weer!

Reply
Amanda 11 januari 2019 - 11:15

Dank je wel!
Haha dit is voor mij ook de eerste keer dat ik de stad op deze manier bekeken heb!

Reply
Gert 7 januari 2019 - 15:01

Wat een enthousiast verhaal. Ik krijg gelijk zin om weer eens te gaan. Inderdaad Antwerpen is een wereldstad dichterbij dan je denkt en je kan bezoeken in een dag. Of leuker nog een weekendje!

Reply
Amanda 11 januari 2019 - 11:15

Dank je Gert! Ik zou zeggen doen! En een weekendje is nog leuker idd!

Reply
Joke 7 januari 2019 - 20:32

Leuk geschreven Amanda. Ik beleef t
De dag weer opnieuw

Reply
Amanda 11 januari 2019 - 11:15

Dank je wel!! xxx

Reply
Pat 17 januari 2019 - 20:58

Heel leuk geschreven blog!!!👍🏻

Reply
Amanda 18 januari 2019 - 11:50

Dank je wel!!:)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy