Wereld reizen

Reizen maakt gelukkig

by Amanda

Van reizen wordt je gelukkig, dat is bewezen. Mensen die veel reizen zijn gelukkiger dan mensen die weinig van de wereld zien maar wel veel spullen hebben. Misschien herken jij zelf dat gelukkige gevoel ook wanneer je aan het reizen bent. Hoe komt dat?

Collect Moments, not things,

Wanneer je nieuwe spullen aanschaft voor jezelf of in huis, zoals een tv of een nieuwe telefoon, ben je even heel blij ermee maar dit gevoel gaat al snel weg en het wordt normaal. Maar een blij gevoel of geluksmoment van een reis die je maakt, een dagje uit of gewoon gezellig uit eten gaan, blijft langer hangen. Het is inmiddels door wetenschappelijk onderzoek bewezen dat geluk gecreëerd wordt door leuke ervaringen. Deze geluksmomenten blijven ook veel langer hangen.

Waarom zou je denken? Als je een nieuwe tv koopt is dit toch ook een leuke ervaring. Dat is waar maar je raakt al snel gewend aan het hebben van de tv en dus wordt het normaal. Bij reizen is het iets wat ook weer weggaat en je je daarna weer op de volgende mooie reis kunt gaan verheugen.

De echte reisgekken kunnen het wel beamen denk ik. Wanneer ik op reis ben, voel ik me zo goed! Alles valt op zijn plek en ik ben helemaal happy! Wanneer ik weer thuis ben en ik heb nog geen nieuwe reis op de planning staan, kriebelt het zo erg dat ik gewoon weer weg moet! Alleen het moment van uitzoeken van een nieuwe reis maakt me alweer blij!

Find Gratitude

Wanneer je op reis bent, wordt je dankbaar voor wat je hebt. Je ziet zoveel andere culturen, mensen en levens dat je toch wel gaat beseffen dat je het zelf zo slecht niet hebt en je heel dankbaar wordt voor alles wat je hebt.

Het is zo leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen en culturen te ontdekken, je doet zoveel nieuwe indrukken op, je leert veel nieuwe dingen, hierdoor wordt je ook gelukkiger. Door het leren van nieuwe dingen daag je eigenlijk je zelf uit en krijg je ook weer dat gelukkige gevoel.

Het mooie van reizen en nieuwe dingen leren tijdens je reizen vind ik ook dat je terugkomt met vaak een stuk meer zelfvertrouwen. Er gebeuren zoveel onverwachte dingen op reis, het ene is leuk maar soms ook minder leuke dingen. Toch zijn deze onverwachte momenten goed, je leert jezelf redden in elke situatie waardoor je dus meer zelfvertrouwen krijgt en ziet dat je meer kunt dan je denkt.

Memories

Tijdens reizen ben je in een nieuwe omgeving, waardoor je alle stress van de dagelijkse sleur gewoon even lekker los kan laten. Je krijgt een ontspannen gevoel en nieuwe kijk op dingen. Nog een reden waarom reizen gelukkig maakt is de napret en het terughalen van de mooie herinneringen. Je kunt erover praten met degene die er ook geweest zijn en krijgt telkens weer een lach op je gezicht wanneer je aan die mooie reis terug denkt. Het bekijken van vakantiefoto’s en het schrijven erover neemt je ook weer mee terug naar die mooie reis.

Conclusie: Reizen maakt gelukkig! Wat zijn jouw gelukkigste reismomenten? Deel ze hieronder!
Travel is the only thing you buy, that makes you Richer!

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

12 comments

Joke 18 juli 2017 - 22:24

Leuk stukje Amanda enne het klopt natuurlijk wel dat je van kleine momenten gelukkiger wordt dan van materiële dingen

Reply
Amanda 18 juli 2017 - 22:28

dank je! Ja wanneer gaan we weer;)

Reply
Nick 19 juli 2017 - 11:58

Helemaal waar wat je schrijft, Amanda.
Telkens weer kom ik erachter dat het gezegde “Het bezit van de zaak is ‘t end van’t vermaek”, helemaal waar is.
De voorpret die je hebt voor een aankoop van iets is vaak leuker dan het hebben op zich. Het reizen geeft je idd een fijn en blijvend goed gevoel, terwijl je na de aankoop van een product vaak zegt, “moest ik dit nu zo nodig hebben?”

Blijf reizen en erover schrijven, zo hebben anderen ook plezier van jouw travels 😉

Reply
Amanda 26 juli 2017 - 07:20

Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! haha en dat je het inderdaad ook herkent! Dank je wel! 🙂

Reply
bert schmit 19 juli 2017 - 22:17

en allemaal waar en boeiend artikel over mate van geluk and the distinction between material and experiential
purchases

Reply
Amanda 26 juli 2017 - 07:19

Dank je!:)

Reply
Aad Lipman 7 augustus 2017 - 10:44

Hoi Amanda…ik ben vanochtend gelijk gaan kijken op je site…eindelijk haha maar je schrijft inspirerend en leuk om te lezen…het zet mij ook weer aan om toch met mijn beperking te kijken wat ik nog wel kan doen qua reizen dus ik blijf je volgen 😀😉

Reply
Amanda 9 augustus 2017 - 22:15

Hai! Bedankt voor je leuke bericht!!:) Super leuk dat ik je door mijn schrijven enthousiast kan maken voor reizen! Ben benieuwd wat je van de volgende blogs vind haha Groetjes Amanda

Reply
Marcel 1 oktober 2017 - 19:03

Helemaal mee eens, daarom verzamel ik al mijn mooie reisherinneringen op de steigerhouten wereldkaart van Pinpoint Your Travel 🙂

Reply
Amanda 2 oktober 2017 - 07:49

Dat zou leuk zijn een steigerhouten wereldkaart! 😉 Leuk dat je een bericht achter laat!

Reply
Lesley 19 oktober 2020 - 10:35

Helemaal met je eens Amanda, vooral ook van dat zelfvertrouwen, en je leert ook zoveel. Niet alleen over de plekken waar je bent inderdaad, maar ook over jezelf.

Reply
Amanda 20 oktober 2020 - 11:11

Ja zo fijn is dat he! Enjoy Bali!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy