Plannen van een reis

Het plannen van een verre reis

by Amanda

Ga je voor het eerst een verre reis maken zonder een vastgelegde route geboekt te hebben? Er zijn een aantal dingen waar je zeker even rekening mee moet houden tijdens het plannen van je reis. Hieronder heb ik alvast de belangrijkste tips voor je beschreven.

De planning

Een niet geheel onbelangrijk item is de planning. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is; waar ga ik heen?
Wat ikzelf altijd doe is een lijstje maken met een top 5 van landen waar ik graag heen zou willen. Vervolgens ga ik meer informatie verzamelen over deze landen en kijk ik wat mij het meeste aanspreekt.

Ook is het handig om even te beslissen in welke periode je de reis wilt gaan maken. Aan de hand van deze punten kun je alweer wat landen van je lijstje afstrepen voor nu doordat bijvoorbeeld het klimaat net niet goed is in de periode dat jij wilt gaan. Vaak kom je zo wel tot een goede keuze wat betreft het land waar je heen wilt.

Wanneer je weet waar je heen wilt, kun je gaan bedenken met wie. Wat voor soort reis wil je precies maken en wat zijn de verwachtingen van de persoon waarmee je wilt gaan. Het is belangrijk dat je wel een beetje op dezelfde lijn kwa interesses en activiteiten zit. Wanneer dit ook rond is kunnen jullie gaan kijken naar het Budget dat je voor deze reis hebt. Het is handig om een budget vast te stellen en je hieraan te houden voor het zoeken van vluchten, hotels en transfers.

Het uitzoeken van goede hotels, snelle vluchten en goede transfers aan de hand van een budget is altijd veel uitzoek werk maar ik vind het altijd toch ook heel erg leuk. Je bent dan echt al helemaal bezig met jouw reis en de voorpret ervan.

Met VluchtVolgen24.nl kun je direct zien waar je vliegt of als je familie en vrienden op vakantie gaan realtime volgen.

Voorbereiding

  1. Wanneer je alles uitgezocht hebt, zijn er nog meer dingen waar je even rekening mee moet houden. Het is erg belangrijk dit van te voren allemaal goed duidelijk uitgezocht en geregeld te hebben voordat je reis van start gaat.
    Paspoort, dit is natuurlijk de belangrijkste. Vaak moet het paspoort nog een half jaar nadat je weer terug bent in Nederland geldig zijn. Is dit niet het geval heb je een probleem dus zorg voor een lang genoeg geldig paspoort!
  2. Visum. Voor veel landen heb je een geldig Visum nodig om binnen te komen. Geen visum, geen reis. Zoek dus van te voren goed uit of je een visum nodig hebt en zo ja regel dit op tijd. Beter te vroeg dan te laat!
  3. Vaccinaties, deze zijn erg belangrijk voor je gezondheid. Je wilt zeker geen rare ziektes oplopen in het buitenland. In de meeste verre landen heb je wel bepaalde vaccinaties nodig. Op verschillende websites kun je precies zien welke vaccinaties je nodig hebt in welke landen. Regel dit dus ook ruim van te voren.
  4. Internationaal rijbewijs, ik wist dit zelf eerst niet dus ik heb ook lekker met een Nederlands rijbewijs door Azië gereden maar achteraf blijkt toch dat je hier aardig wat last mee kunt krijgen. In verschillende verre landen is dit verplicht dus let hier goed op wanneer je een roadtrip wilt gaan maken of van plan bent om op de scooter te gaan touren.
  5. Reisverzekering, is zeker een hele belangrijke. Als er een keer iets gebeurd, je word ziek of breekt iets wil je nooit voor onverwachte kosten komen te staan. Zeker niet omdat je ook al in een onbekend land bent, kun je maar beter alles goed geregeld hebben. Wanneer je een goede reisverzekering hebt word alles eromheen verder afgehandeld door de verzekering en hoef jij je alleen maar bezig te houden met jezelf op dat moment.
  6. Neem een Creditcard mee op reis, zo kun je overal betalen!

Zo heb je alle voorbereidingen gedaan?! Dan is het nu tijd om je reis echt te gaan boeken en de voorpret kan beginnen!
Succes met de tips en ik ben erg benieuwd waar jullie reis heen gaat!

logo amanda travel lichter

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

bert schmit 28 juni 2017 - 23:31

heell duidelijk een goed begin is het halve werk…goede tip ook over dat internationaal rijbewijs, hoe kom je daar aan eigenlijk? (ik heb nederlands BE)

Reply
Amanda 1 juli 2017 - 21:25

Dank je! haha het antwoord heb je inmiddels al;)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy