5 x Moezel regio

by Amanda

Wil je er even tussenuit, dan is de Moezel regio in Duitsland een echte aanrader! Je hebt er schitterende natuur, de beste wijnen, mooie bezienswaardigheden en gezellige stadjes om te bezoeken. Lees hier welke top 5 wij de moeite waard vonden in de Moezel regio!


HotelWeek WinterWeek.  Luxe hotels vanaf €50,-* per kamer

Burg Eltz

Burg Eltz, een sprookjesachtig kasteel middenin een bosrijke omgeving. Je kunt je auto parkeren op ongeveer een kwartier lopen door de bossen naar het kasteel. Of je kunt vanaf de parkeerplaats met een taxibusje voor €2,- p.p. naar het kasteel en teruggebracht worden.
Wij kiezen ervoor om door het bos te lopen, dit is een echte aanrader, het is een geweldig mooi stukje natuur. Je loopt over een bospad, boven langs het dal, het is geweldig en je komt helemaal tot rust.
Na ongeveer een kwartier lopen, ligt er wel even aan hoe hard je loopt, zie je de torens van Burg Eltz al verschijnen. Wauw, ik vind het een geweldig mooi kasteel! Het ligt zo mooi tussen de bossen, prachtig gewoon!

Als je verder loopt, kom je bij een soort toegangsbrug van steen en een toegangspoort. Je hoeft niet te betalen voor toegang in de burg, wel als je de schatkamer of het museum in wilt.

Hangeseleybrucke morsdorf

Deze hangbrug is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het ligt ongeveer een half uur van Burg Eltz af. Bij het dorpje Morsdorf pakeer je de auto. Er zijn meerdere parkeerterreinen. Vanaf het eerste parkeerterrein loop je richting de hangbrug via de smalle straatjes van Morsdorf.
Vaak is het erg druk bij de hangbrug maar wij hadden veel geluk doordat we in een onwijze regenbui naar de brug toe zijn gelopen. Andere toeristen hebben de bui afgewacht en kwamen toen het droog was. Hierdoor hadden wij de brug bijna voor onszelf op een enkeling na;)

De brug ligt in een bosrijke omgeving en het is echt een schitterend mooie omgeving. Je kunt helemaal over de brug heen lopen, ik raad je dit alleen aan wanneer je geen hoogtevrees hebt haha.
Tijdens het lopen over de brug voel je de brug ook heen en weer gaan. Ik vond het een schitterend gezicht en een leuke belevenis.

Cochem

Cochem is vaak wel bekend in de Moezel regio bij de meeste mensen. Het is een heel druk, toeristisch dorpje aan de Moezel. Er is veel te beleven in Cochem. Je hebt er vele eettentjes, marktjes, het oude marktplein welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Er staan allemaal gekleurde vakmanhuisjes, echt een heel gezellig gezicht. Ook vind je er allemaal smalle straatjes met kneuterige huisjes.
De stad Cochem ligt aan de Moezel, dit geeft een heel mooi gezicht. Je kunt ook een middag een rondvaart boeken over de Moezel.

Burg Cochem

In het drukke toeristische dorpje Cochem staat op een berg de burg van Cochem. Deze burg zie je overal vanuit het dorp uitsteken. Het geeft een heel gaaf en sprookjesachtig gezicht. Je kunt op meerdere manieren bij de burg komen. Het is wel een hele klim, maar vanaf de burg heb je een mooi uitzicht over de stad!
In de burg kun je in het panorama restaurant gezellig wat eten en drinken terwijl je geniet van het schitterende uitzicht over Cochem.
Het is mogelijk om de burg van binnen te bezoeken, hiervoor betaal je wel een toegangsprijs en loop je met een groepje en gids door de burg.

Weinstuben, Treis karden

In Treis Karden en eigenlijk alle dorpen die zich langs de Moezel of in de Moezel regio bevinden, kom je weinstuben tegen. Deze regio staat bekend om zijn lekkere witte wijnen. In de vele weinstuben kun je dan ook genieten van een lekker glaasje wijn. Ook worden er vele wijnproeverijen aangeboden en georganiseerd. Het is een aanrader om een wijnproeverij te doen in deze regio. Vele weinstubes zijn gevestigd in van die typische wijnkelders, grotten of vakwerkhuizen. Het is heel gezellig.

Treis Karden, is een heel klein dorpje aan de Moezel. In dit dorp zie je de wijnvelden al liggen en vind je veel vakwerkhuisjes. Het is een gezellig dorp.

Ben je van plan om de Moezel regio te ontdekken? Kijk dan zeker even naar bovenstaande tips. Ze zijn zeker de moeite waard. Het hele gebied is een mooie regio om te bezoeken ook qua natuur. Er is zoveel te ontdekken.


Ga jij binnenkort naar de Moezel regio of vind je het leuk om meer te lezen over deze regio? Dan zijn deze artikelen ook interessant:
– Overnachten in de Moezelregio


Deze blogs zijn ook interessant

10 comments

Gert 20 mei 2019 - 21:10

Hangeseleybrucke Morsdorf wordt het ff niet. Van de blog/foto krijg ik al hoogtevrees. Treis Karden lijkt mij prima. Uit ervaring weet ik dat er hele mooie wijnen komen uit dat gebied.👍🏻

Reply
Amanda 20 mei 2019 - 21:17

Haha ah kom op Gert! Mijn moeder is er zelfs overheen gelopen met haar hoogtevrees;) Goed om je angst te overwinnen haha.
Ja het was er super en idd lekkere wijntjes!

Reply
Romy 21 mei 2019 - 10:46

Toevallig ga ik hier in Juni heen! Super leuk deze blog, die brug ga ik zeker bezoeken!!

Reply
Amanda 21 mei 2019 - 17:30

Ja de brug is echt de moeite waard! En Burg Eltz vond ik ook helemaal geweldig! Veel plezier!!

Reply
Ali 22 mei 2019 - 22:33

Het is zeker een heel leuke omgeving. Met heel gezellige stadjes. Wij zijn er een geweest en komen de herinneringen boven. Als je het zo leest zie je het direct allemaal voor je

Reply
Amanda 22 mei 2019 - 22:52

Dankjewel Ali! De stadjes zijn inderdaad heel gezellig allemaal, zeker als het zonnetje er nog bij schijnt! Waar zijn jullie geweest?

Reply
Marja 28 mei 2019 - 10:29

Leuk om te lezen. Mooie foto’s weer.

Reply
Amanda 30 mei 2019 - 09:10

Dankjewel Mar!!! 🙂 Het was ook een hele leuke trip!

Reply
Shira Mes 7 juni 2019 - 06:58

Wat een goede tips! Wij vertrekken vandaag om jouw tips te gaan bekijken!

Reply
Amanda 7 juni 2019 - 10:49

Dank je Shira, wat super leuk!! Hoop dat je de tips leuk vind, laat even weten wat je ervan vind!!:)

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy