Badhotel Rockanje

Nederland | Verscholen tussen bos en duin – Badhotel Rockanje

by Nathalie Sneepels

Niet ver van Rotterdam vandaan ligt een uniek hotel. Verscholen tussen de duinen en de bossen ligt Badhotel Rockanje. Je waant je hier in een Noord-Amerikaanse lodge en je slaapt op een wel héél sfeervol plekje. Ik neem jullie mee en vertel waarom dit hotel het gehele jaar leuk is om te bezoeken. In het reisboek One Night stay staan wel 75 unieke slaap plekjes beschreven. Reserveer One Night Stay nu!

Cozy 4-persoons appartement

Ik kijk enorm uit naar mijn verblijf in Badhotel Rockanje. De prettige en warme sfeer die de website uitstraalt spreekt mij enorm aan. Badhotel Rockanje ligt verscholen in de bossen en de omgeving is dan ook erg groen te noemen. Wanneer ik mijn ogen even dicht doe kan ik bijna de zee ruiken. De Noordzee is op slechts 400 meter afstand. Ik krijg een mooi appartement met uitzicht op het zwembad toegewezen. Ja, je leest het goed. Er is een heerlijk buitenzwembad aanwezig. Ik verblijf hier in de wintermaanden, dus het zwembad is op dit moment nog gesloten. Maar hoe leuk is het om nog een keer terug te komen en dan een paar baantjes te kunnen trekken tijdens je verblijf? Van mei tot en met september is het ( niet verwarmde ) zwembad geopend.

Badhotel Rockanje

 Het ruime appartement is geschikt voor 4 personen en er zijn een aantal appartementen die geschikt zijn voor 5 personen. Natuurlijk zijn er ook twee- en eenpersoonskamers te boeken. In mijn appartement zijn twee slaapkamers aanwezig met ieder twee ruime tweepersoonsbedden. Ik pak mijn koffer uit en bekijk op mijn gemak het appartement. Het is erg gezellig ingericht met een sfeerhaard en overal zie je leuke details terug, die je doen denken aan een vakantielodge in Noord-Amerika. Hertengeweien en gezellige kussentjes maken het geheel af. Er is een ruime badkamer, fijn keukenblok en een gezellige eethoek met televisie. Vanaf de bank kijk ik uit over het zwembad waar de tuinman onderhoud pleegt aan de gezellige tuin en het zwembad. Zelfs in de wintermaanden ziet het geheel er zeer uitnodigend uit met gezellige lampjes rondom het zwembad.

Badhotel Rockanje

Dineren én ontbijten bij de openhaard 

Ik besluit een hapje te gaan eten in de brasserie van Badhotel Rockanje. Brasserie Lodgers is sfeervol ingericht en je wilt hier het liefst zo lang mogelijk blijven zitten. De enorme openhaard trekt direct mijn aandacht. Heerlijk om hier op één van de vele kussens bij de haard neer te ploffen. Of installeer jezelf met een kop thee of een goed glas wijn in een heerlijke luie stoel. Het eten in de gezellige brasserie is voortreffelijk. Ik kijk er naar uit om hier de volgende ochtend van een lekker ontbijtje te mogen genieten.

In de ochtend komt de geur van verse broodjes en koffie je tegemoet wanneer je de brasserie binnen stapt. Ik zoek een plekje bij de openhaard en maak meteen plannen om de omgeving te bekijken.

Zeehondenopvang in Stellendam 

Natuurlijk staat een bezoekje aan het prachtige brede strand van Rockanje op het programma. Hier wandel je in slechts tien minuutjes door de duinen naartoe. Een strandwandeling is het gehele jaar een goed idee. Met de wind in je haren heb je daarna weer energie voor tien. Iets verderop, in Stellendam, ligt het opvangcentrum voor zeehonden. In de Noordzee komen ontzettend veel zeehonden voor en zo ook aan de kust bij Rockanje. A Seal is een opvangcentrum waar jonge, gewonde of verzwakte zeehonden worden opgevangen, met als doel om ze uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur.

In het bezoekerscentrum ontdek je alles over de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de dieren. De zeehonden hebben veel liefde, aandacht en verzorging nodig eer ze weer zelfstandig in de Noordzee kunnen rondzwemmen. Dankbaar dat deze mensen zich bekommeren om deze prachtige dieren. Je kunt de zeehonden ook van dichtbij bekijken. Neem een kijkje bij het het quarantaineverblijf waar de dieren binnen worden gebracht om aan te sterken en kijk hoe ze gevoederd worden met de fles. In de buitenverblijven zie je zeehonden die al een heel traject achter de rug hebben en al flink zijn aangesterkt. Ik vind het indrukwekkend en erg interessant. A Seal is zéker een bezoekje waard. Heb je na je bezoek aan het opvangcentrum zin in een lekkere lunch? Naast de opvang is Restaurant Zoet of Zout gevestigd. Hier eet je de lekkerste broodjes of drink je een lekkere kop koffie met een taartje.

A Seal

Een verblijf bij Badhotel Rockanje kan prima in de wintermaanden of het voorjaar. Warm jezelf lekker op bij de openhaard na aan strandwandeling. Ik kom zeker nog eens terug, want het zwembad lonkt! 

Wanneer je op zoek bent naar bijzondere overnachting plekjes is overnachten in een 15e eeuws kruisheren klooster ook wel iets voor jou? 

 

Justmytravel

 

Deze blogs zijn ook interessant

2 comments

Janneke 6 april 2022 - 09:14

Dit ziet eruit als een heerlijk plekje! Heb je veel bij het zwembad gezeten en is het verwarmd?!

Reply
Nathalie Sneepels 11 april 2022 - 13:33

Ik was hier in de wintermaanden en heb dus niet bij het zwembad gezeten. Het zwembad is geopend van mei t/m september en is niet verwarmd!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy