Disneyland Parijs

Beleef een magische kerst in Disneyland Parijs

by Nathalie Sneepels

Disneyland Parijs is een magische plek in Parijs waar al je dromen werkelijkheid worden. En in de maanden november en december is het hier nóg mooier. Waarom? Lees mee en oordeel zelf waarom dit de leukste periode is!

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Disney heeft op mij een enorme aantrekkingskracht. Ik ben er echt dol op en ga dan ook graag naar Disneyland Parijs. Op slechts 4,5 uur rijden vanuit Rotterdam sta ik al op de meest betoverende plek op aarde. Disneyland laat menig kinderhart sneller kloppen, maar ook voor volwassenen valt hier genoeg te zien en te beleven. Er zijn twee themaparken dus plan jouw bezoek goed en trek hier meerdere dagen voor uit, zodat je optimaal van alles kunt genieten. Vlak nadat de oranje gekleurde pompoenen en de beroemde Halloween parade eind oktober Disneyland verlaten, doet de kerst al zijn intrede in beide parken. Wat zijn de meest magische plekjes met kerst en wat móet je beslist doen.

Disney

Mainstreet USA

Wandel naar de enige échte straat van Disneyland Parijs, Mainstreet USA, en vergaap je aan de 24 meter hoge kerstboom op Town Square. Hier voel je direct de magie van kerst. Je krijgt gegarandeerd kippenvel wanneer ‘s avonds de lichtjes van de boom worden ontstoken. Vrolijke kerstmuziek klinkt uit de speakers en af en toe dwarrelt er nepsneeuw naar beneden. De schitterende guirlandes maken het plaatje helemaal compleet in deze magische straat. Je waant je even terug in de tijd met de prachtig versierde winkeltjes met de allermooiste etalages. In de winkels zijn elk jaar nieuwe kerstornamenten te koop, zodat je thuis het kerstgevoel van Disney in je eigen boom vast kunt houden.

Mainstreet Disneyland

Mickey’s Dazzling Christmas Parade

In Disneyland Parijs geniet je maar liefst 2x per dag van Mickey’s Dazzling Christmas Parade. De indrukwekkende parade met schitterend versierde praalwagens met al jouw favoriete Disney figuren brengen je meteen in kerstsfeer. Zing en dans mee, terwijl alle sprookjes langzaam aan je voorbij trekken. Overdag is de parade al prachtig, maar ‘s avonds wanneer de lichtjes op de praalwagens aan gaan nog véél mooier. Ik geniet met volle teugen van alle Disney prinsessen in de mooiste winterjurken en natuurlijk Mickey Mouse in kerstoutfit. Je fotocamera maakt hier werkelijk overuren en ik weet zeker dat je niet stil kunt blijven staan.

Disney Parade

Let’s Sing Christmas!

Natuurlijk is er ook tijd om even te ontspannen met een lekkere hamburger of een kop warme chocolademelk onder het genot van kerstmuziek. Tijdens de show Let’s Sing Christmas komen alle klassieke kerstliedjes voorbij. Donald & Katrien, Mickey & Minnie en Goofy zingen uit volle borst mee en natuurlijk kun je zelf ook meezingen. In het mooie Videopolis theater in Discoveryland is genoeg plek om even te relaxen en een hapje te eten. Voor mij altijd een heerlijk moment om de voetjes even rust te gunnen en te kijken naar deze leuke show.

Mickey

Christmas treats

Heb je trek gekregen in iets lekkers? Deze gezellige periode geniet je in beide parken van een heleboel lekkers. Zo staan er in Fantasyland een aantal sfeervolle kersthuisjes met de lekkerste gerechtjes. Denk bijvoorbeeld aan crêpes, gevulde aardappel en warme wafels in de vorm van Mickey Mouse. Of wat dacht je van glühwein om op te warmen? De leuke kersthuisjes kun je ook in Walt Disney Studio’s en Disney Village vinden. In de avond extra gezellig wanneer de lampjes branden.

Disney

Spectaculair Disney Dreams!

Last but not least is er tegen sluitingstijd een waanzinnig mooie vuurwerkshow bij het Kasteel van Doornroosje op Central Plaza. Vuurwerkshow Disney Dreams barst van de magische effecten op het kasteel, waardoor elk sprookje tot leven lijkt te komen. Deze bekroonde avondshow mag je absoluut niet missen en is de perfecte afsluiter van jouw magische dag in Disneyland Parijs.

Disney Kerst

Disneyland Parijs; een magische plek om van te houden. Tot en met de eerste week van januari geniet je hier van een betoverende kerst. Ga jij ook? 

Ook zo gek op pretparken? Kijk dan ook eens naar deze tips voor een gezellig weekendje weg.

 

Justmytravel

 

 

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy