Een verborgen pareltje, Catarata del Torro & the Blue Falls

by Amanda

Tijdens onze roadtrip door Costa Rica komen we langs de meest mooie plekken en kijken we onze ogen uit! Dit land heeft voor natuurliefhebbers zoveel te bieden! Na onze bijzondere trip in Tortuguero rijden we met onze stoere 4×4 Hilux van Nomad America richting Catarata del Torro. Dit is een waterval en is in beheer van een Nederlander. Wij zijn erg benieuwd wat we hier voor mooi nieuw avontuur te beleven krijgen. 

On the road

Ik vond het rijden in Costa Rica buiten de grotere steden best een uitdaging. Vaak reden we door kronkelige bergweggetjes zonder asfalt, gravelweg met gaten in de grond, waar wanneer je stijl omhoog moet in een bocht ineens een koe of paard midden op de weg staat of ineens zomaar een auto wordt geparkeerd en zorg dan maar dat je eromheen kunt. Gelukkig wen je al snel aan het rijden hier! Richting Catarata del Torro moesten we ook weer wat stijle, kronkelige, gravelwegen rijden. Uiteindelijk vonden we het gemakkelijk, je komt bij een grote poort en parkeerterrein. 

Blue falls

Na aankomst in Catarata del Torro en kennismaking met de eigenaren gaan wij eerst the Blue Falls bekijken. Je kunt twee watervallen bekijken hier voor één prijs. De Blue falls is aan de andere kant van de weg en hiervoor moet je ongeveer een half uurtje lopen. We krijgen een gids mee die ons goed begeleid, ondanks dat deze man doof is en alleen Spaans spreekt, is hij echt top! 
Na ongeveer een half uurtje lopen over onverharde weggetjes komen we aan bij de Blue falls. 

Wat ik hier zie is echt prachtig! Dit water is zo ongelofelijk blauw, echt schitterend! Om bij de waterval te komen moet je over rotsen door de stroming oversteken. Zonder onze schoenen wagen wij het erop, af en toe is het toch wel onwijs glad en moet je echt focussen om je balans op de rotsen te houden! Het is handig om waterschoenen mee te nemen voor dit soort dingen! De rotsen zijn glad en soms ook scherp waardoor je voeten wel wat te verduren krijgen.

Eenmaal aan de overkant is het zonder schoenen over steentjes lopen ook niet heel relaxt maar we hebben alles over voor een kiekje van de waterval!  Eerlijk is eerlijk,  ik heb veel watervallen gezien maar deze had ik echt niet willen missen! Doordat het water zo’n mooie blauwe kleur heeft is dit echt een bijzonder gezicht.

We lopen een stukje verder naar de waterval toe en willen een rots op. Ik let natuurlijk weer niet goed op en boem ik glijd uit en kom in een modderpoel terecht. Auw, dan maar gelijk met kleding en al het mooie blauwe water in!

Zwemmen

Na wat mooie foto’s balanceren we weer terug door de stroomversnelling naar de overkant om naar een rustiger deel van de Blue Falls te lopen. Hier kunnen we zwemmen. 
Het is een uitmonding van de waterval waar het water rustig is. Schitterend dit meertje, maar wel onwijs koud!! 

Ik doe een stap het water in en heb meteen het idee dat ik bevroren ben, haha, maar toch willen we even zwemmen dus volhouden! Wat een mooie plek is dit!

Na het zwemmen kleden we ons weer aan en lopen we een half uurtje terug naar het landgoed van Catarata del Torro om deze waterval nog te gaan bezoeken. 

Catarata del Torro

We kleden ons even om in onze kamer waar wij vannacht verblijven. Dit is boven het restaurant van Catarata del Torro. Dan gaan we op pad naar deze mooie waterval. Van bovenaf heb je al een schitterend uitzicht over de waterval en de krater waar deze waterval in ligt. 

Je loopt hier eigenlijk naar beneden om dichtbij de waterval te komen. Onderweg heb je vele mooie uitzichtpunten. Sommige stukken zijn best afzien en zwaar om te lopen maar het is het zeker waard als je eenmaal in de krater staat, wauw!

De omgeving rondom de waterval is ook schitterend. Overal zie je mos op de rotswanden zitten, ook uitslijpingen in de rotsen door de kracht van het water. Ik kijk echt weer mijn ogen uit hier, wat is de natuur toch een bijzonder iets. Wanneer je dicht bij de waterval staat ben je ook echt in een keer zeiknat door de condens die van de waterval afkomt. 

Na al deze mooie dingen gezien te hebben besluiten we weer naar boven te gaan. Omhoog is iets zwaarder voor de conditie dan naar beneden maar we komen er. We komen door een mooie tuin waar veel kolibries vliegen. Deze beestjes zijn ook zo leuk om naar te kijken en ik kan hier wel uren gewoon naar staren. Alle mooie kleurtjes die ze hebben en de bewegingen die ze maken, echt leuk!

Overnachten

Je kunt ook overnachten op deze mooie plek! Er is een kamer boven het restaurant, maar je kunt ook met je auto met daktent op het parkeerterrein verblijven. Een voordeel van het overnachten hier is dat wanneer je op zaterdag komt, je zondag ook nog de waterval mag bezoeken terwijl dit op zondag voor andere toeristen gesloten is. Extra voordeel dus want er is niemand en dan heb je de mooiste foto’s!

De kamer is lekker ruim, je hebt een warme douche en in de ochtend wordt er een heerlijk ontbijtje voor je klaargemaakt door de eigenaren! Deze zijn erg zorgzaam en helpen je graag! Het ontbijt is in het restaurant met uitzicht op de vele kolibries en eekhoorntjes die ook genieten van hun ontbijtje. 

In de avond kun je als je een auto tot je beschikking hebt gaan eten in het dorpje iets verderop. Omdat wij in het regenseizoen (september) waren, was het heel rustig met toeristen en waren sommige restaurants gesloten. We komen terecht bij Rancho Nené, een leuk restaurantje in cowboy stijl, het eten is goed en de bediening echt heel aardig en doordat het personeel een beetje aangeschoten was dachten wij, lachwekkend. We hebben een topavond gehad!

Wanneer je een roadtrip door Costa Rica maakt, zou ik Catarata del Torro echt aanraden. Beide watervallen zijn schitterend en om genoeg tijd te hebben is een overnachting ook een aanrader! Wij hebben een toptijd gehad hier!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Catarata del Torro…

Lees meer over roadtrippen door Costa Rica
Of vind je een avontuurlijke hike in Monteverde interessanter?

 

ReizenReizen

Deze blogs zijn ook interessant

8 comments

D.F 12 november 2019 - 19:02

Weer een mooi verhaal van jou . Het is net of je erbij bent zo mooi als je het beschrijft . Als ik dit zo lees krijg ik er al zin in om al dit moois te bekijken.

Reply
Amanda 15 november 2019 - 20:00

Dankjewel!! Haha ja er komen nog meer mooie foto aan!

Reply
Ali 12 november 2019 - 19:58

Weer een belevenis deze reis. En weer mooie foto’. En WEER heel leuk geschreven. Een gezellig reisverslag

Reply
Amanda 15 november 2019 - 19:59

Dankjewel! Het was super!

Reply
Joke 16 november 2019 - 22:22

En weer neem je me mee op reis. Ben benieuwd naar het volgende verhaal over Costa Rica

Reply
Amanda 16 november 2019 - 22:31

Jaaaaa ze komen er aan het was geweldig!

Reply
silvia van ark 14 januari 2020 - 17:01

Super leuk om te lezen. Heb er nu dubbel zin in.

Reply
Amanda 14 januari 2020 - 19:32

Dankjewel! Wanneer ga je erheen? Ga je er ook overnachten? Houd me op de hoogte ben erg benieuwd wat je ervan vind, ik vond het erg zo mooi!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy