Gastblogger Erik van Beek

Gek op Backpacken

Hey, mijn naam is Erik en ik ben gastblogger voor Justmytravel. Waarom? Amanda en ik kennen elkaar al sinds de basisschool, we delen een passie voor reizen (en tennis) en ik wil haar graag helpen om nog meer interessante plaatsen op haar website te krijgen. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om reizen nog meer te promoten.

Al sinds m’n jeugd ben ik gepakt door het reisvirus. Met het gezin gingen we elk jaar in een ander Europees land kamperen en zodoende heb ik al op jonge leeftijd veel verschillende culturen en landen gezien. Zo’n tien jaar geleden heb ik voor het eerst een ‘echte’ verre reis gemaakt, weekje Beijing met een georganiseerde groepsreis, en daar is de spreekwoordelijke vonk voor reizen echt overgeslagen. Sindsdien heb ik elk jaar een verre reis gemaakt en probeer ik elk jaar een ander werelddeel te bezoeken. Zo ben ik inmiddels in o.a. Cuba, Japan, Botswana, Ecuador, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Bolivia, Tanzania, Peru en Australië geweest.

Mijn ideale reis? Met m’n backpack om voor een langere periode (twee/drie maanden) naar een bepaald gebied gaan en ter plekke m’n plan maken op basis van de mensen die je tegenkomt en de verhalen die je van ze hoort. Daarbij het liefst zoveel mogelijk natuur en af en toe een stad of dorp om je in de cultuur onder te dompelen. Overnachten in hostels of op campings en reizen met openbaar vervoer passen ook bij dit plaatje.

 

 

logo amanda travel lichter

Share

5 Comments

  1. Joke schreef:

    Leuk stuk zo Erik

  2. Nick schreef:

    Leuk om ook iets uit een andere pen te lezen. Diversiteit op Justmytravel.nl maakt het een nog uitnodigender blog.

  3. kelly schreef:

    Super zeg ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen over jouw reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *