Wat kost dat nou één weekje Malediven en wat valt er te beleven naast zon, zee strand?

by Chantal Roskam
In de voorgaande blogs heb ik jullie verteld waarom een bezoek aan de Malediven echt op jouw bucketlist moet staan en dat je helemaal niet hoeft te wachten tot je ‘honeymoon’.
 
Ook vertelde ik over de ‘ultieme Malediven ervaring’ die ik had toen ik mij een dagje liet verwennen op een eilandresort. In deze blog ga ik wat dieper in op wat er allemaal te doen is in dit paradijs en wat het verblijf mij gekost heeft voor één weekje. Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief vliegtickets. 
 

Excursies

Laten we beginnen met wat ik allemaal ondernomen heb tijdens die ene fantastische week op Maafushi. Ik ben op twee snorkelexcursies gegaan en ik heb een dagje een eilandresort bezocht. Tijdens de eerste snorkelexcursie heb ik gezwommen met zusterhaaien. Ja, die waar Freek Vonk door aangevallen werd of regelmatig een model op de Bahama’s. Kwam ik onderweg met de speedboot wilde dolfijnen tegen. Er werd een stop gemaakt bij de langste natuurlijke zandbank van de Malediven en heb ik geluncht op een ander lokaal eiland; Fulidhoo.
 
Deze excursie duurde de hele dag. In tegenstelling tot deze excursie werd er tijdens de tweede snorkelexcursie op 3 verschillende plekken een stop gemaakt. Met de piratenboot om te snorkelen en werd er een extra stop gemaakt bij wederom de beroemde zandbank (die we helemaal voor onszelf hadden!!).
 
Deze excursie duurde een halve dag. Optioneel: mocht je voldoende tijd hebben om er nog een vol dagje op uit te gaan dan is er ook een mogelijkheid om een excursie te boeken. Waarbij mogelijk manta rays en walvishaaien gespot kunnen worden. Let op! Dit is geen garantie en geen goedkope excursie. Voor bovengenoemde excursies heb ik in totaal 170 euro betaald, waarvan het bezoek aan een eilandresort het duurste was, 
namelijk 100 euro
 
Malediven
 

 

 

 

 

 

 

 

Verblijf Malediven

Zoals eerder genoemd hoeft een verblijf op de Malediven helemaal niet duur te zijn en hoef je echt niet persé in een watervilla te slapen. De populairste en goedkoopste optie is om te verblijven op één van de lokale eilanden; Maafushi, Fulidhoo en Thulusdoo.
 
Ik verbleef op het eerste eiland waarvan 5 nachten in een 4* sterren hotel Arena Beach Hotel. Wij hadden een tweepersoonskamer op basis van logies & ontbijt wat mij 250 euro (pp) gekost heeft. Goedkopere opties in dezelfde klasse zijn: Velana Beach Maldives en Kaani Village & Spa. Tip voor Fulidhoo: Thundi guesthouse 3*,  en Fulidhoo la perla guesthouse 3*. Tip voor Thulusdoo: Pension reef edge 4*  en Dream Inn Maledives – sun beach hotel 3* 
 
Voor een verblijf op één van de lokale eilanden op basis van logies & ontbijt 3* of 4* kan je rekenen op ongeveer 25 euro tot 75 euro per persoon per nacht wanneer je zou kiezen uit een van de bovengenoemde opties.
 
Let op: afhankelijk van je vluchttijden kan het zo zijn dat je een nachtje zult moeten slapen op het hoofdeiland Malé. Om zo de volgende dag de lokale boot of speedboot te pakken naar het eiland waar je verblijft. Tip voor Malé: Somerset Inn 3*,  één nachtje hier kost je 30 à 40 euro pp. 
 

Eten & drinken

Omdat ik op Maafushi verbleef op basis van logies & ontbijt kwamen er nog wat extra kosten bij. Namelijk van het eten en drinken. Goed nieuws, het eten op het eiland was goedkoop en het aanbod met betrekking tot restaurants erg groot. Lunchen en avondeten kan beide voor minder dan 10 euro.
 
Ik deed dit eigenlijk alleen maar bij het hotel waar ik sliep, omdat het eten hier simpelweg erg lekker was en ook veel toeristen die ergens anders sliepen op het eiland bij Arena Beach hotel kwamen voor het eten. Elke avond kon ik kiezen tussen een lopend buffet of a là carte.
 
Mocht je het leuk vinden om af te wisselen qua restaurants loop even richting de haven en je ziet de opties verschijnen. Dit heb ik waarschijnlijk al eens gezegd, maar er wordt geen alcohol geschonken op de lokale eilanden wegens het geloof. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over dure biertjes oid. Naar inschatting heb ik plus minus 100 euro uitgegeven aan eten en drinken. 
 

Transfers

Er zijn verschillende manieren om van A naar B te komen op de Malediven. Je kan bijvoorbeeld het watervliegtuig pakken als je verschillende delen van de Malediven wilt verkennen. De eilanden kunnen namelijk nogal uit elkaar liggen. Een goedkopere optie is reizen met de lokale ferry of met de speedboot.
 
Ik heb gereisd middels de laatste 2 opties en beide verschillen enorm qua prijs. Een ritje van 45 min met de lokale ferry kost je hooguit 2 euro. Een ritje met de speedboot (afhankelijk met hoeveel personen je reist) kan al oplopen naar 150 euro!!
 
Het probleem ligt hier in het feit dat de ferry’s alleen op vaste tijden vanaf bepaalde punten vertrekken, let hier dus goed op wanneer je je vliegticket boekt. Helaas heb ik daar niet voldoende op gelet en betaalde ik 50 à 60 euro (aii) om vroeg in de ochtend naar het vliegveld te worden gebracht met de speedboot. 
 

Malediven

 
Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb kunnen geven van wat er allemaal te beleven valt op de Malediven en wat dit nou eigenlijk kost. Waar nog wel even rekening mee moet worden gehouden zijn natuurlijk de kosten van de vliegtickets. Vanaf Amsterdam boek je een retourtje Malediven voor 600-700 op z’n goedkoopst.
 
Een betere optie is om een verblijf op de Malediven net zoals ik te combineren met een rondreis door Sri Lanka. Een retourtje Malediven vanaf Sri Lanka kost je 150 tot 250 euro.
 
Ik heb zelf een combinatieticket geboekt via Kilroy waardoor ik vanaf de Malediven niet terug hoefde te vliegen naar Sri Lanka, maar vanaf de Malediven bijna rechtstreeks kon doorvliegen naar Amsterdam. Voor nu zou ik zeggen alvast een fijne reis naar de Malediven gewenst!
 
By Chantal Roskam
 

Misschien Zijn deze artikelen ook interessant:
De ultieme Malediven ervaring
Malediven wachten tot je honeymoon?!

Reizen algemeen

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

kelly 12 augustus 2019 - 13:55

Super handige tips!!

Reply
Chantal Roskam 12 augustus 2019 - 23:34

Ik hoop dat je er wat aan hebt Kelly!

Reply
Chanty 15 augustus 2019 - 17:17

Ohhhh wat krijg ik zin om dit te gaan boeken!! Even mijn vriend overhalen nog wel haha!

Reply
Chantal Roskam 18 augustus 2019 - 11:35

Ik zeg doen Chanty!!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy