Motorrijden

3x leuke motorroutes in Duitsland

by Amanda

Wat is er nou leuker dan lekker rondtoeren op je motor om een nieuwe omgeving te verkennen? Niets toch? Duitsland is daarvoor een heel geschikt land: het heeft goede wegen en heeft een zeer gevarieerd landschap en lekker bier! Daarom geven we je hier wat inspiratie met drie leuke motorroutes in Duitsland.

Voorbereiden

Maar, first things first; alles begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Dat omvat niet alleen het kiezen van je route:

· Zorg dat je motor en je uitrusting in topconditie zijn. Investeer in een goed zittend comfortabel motorpak, handschoenen en helm.

· Let erop dat je helm voldoet aan de eisen die je tijdens je reis hebt. Met zonne- en/of pinlockvizier en een communicatiesysteem bijvoorbeeld.

· Het allerbelangrijkste is echter dat de helm goed past. Een helm die te strak zit is echt verschrikkelijk, zeker als je lang onderweg bent. Maar een helm die te groot is, is gevaarlijk.

Kies dus een model dat je mooi vindt met de kenmerken die je wilt en in de juiste maat. Bij Helmonline kan je verschillende type helmen vinden voor je motortocht en ze helpen je graag met het vinden van de juiste maat.

Door de bochten scheuren

Houd je van een uitdagende route met veel hoogteverschillen en korte bochten? Dan is de route door Rheinland-Pfalz de Eifel, langs de Moezel en een stukje Luxemburg perfect voor jou. Het is een rondrit, beginnend en eindigend in Winterspelt, van zo’n 315 kilometer. De route voert je langs haarspeldbochten, prachtige vergezichten, pittoreske dorpjes en ruige natuur. Start in het met groen omringde dorp Winterspelt en toer langs Hasborn, Bremm, Zell, Hetzerath, Vianden, Frankmuhle, Dahnen, Lützkampen en nog veel meer knusse dorpjes daar tussenin, weer terug naar Winterspelt.

De befaamde Grüne Straße: een tocht vol groen door het Zwarte Woud, de Elzas en de Vogezen

Een andere prachtige route die ook fantastisch toeren is, is de Grüne Straße of Route Verte. Deze Frans-Duitse route is zo’n 365 km lang en voert je van de Donaueschingen naar Contrexéville in Frankrijk. De tocht gaat door het Zwarte Woud, de Elzas en de Vogezen en onderweg geniet je van de mooiste vergezichten, fijne wegen en uitdagende tracks. Je komt langs 17 toeristische locaties, drie rivieren – de Donau, de Rijn en de Moezel – én je kunt uitgebreid culinair genieten!

Touren Motor Europa

Natuurpark Hunsrück

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een tocht door het prachtige natuurpark Hunsrück. Technisch kom je aan je trekken met mooie wegen en heerlijke bochten. Onderweg wordt je getrakteerd op een schitterende omgeving en kom je langs een aantal mooie musea, zoals vliegtuigmuseum in Hermeskeil en het Whiskymuseum Kyrburg.

Veel meer mogelijkheden

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden in Duitsland. Wat dacht je van een tocht langs de kust of, nog meer noordelijk, langs de schiereilanden in de Oostzee? Heel anders van karakter is een route in voormalig Oost Duitsland; door het gebied dat aan Polen grenst. Of trek juist naar het zuidwesten: het hoekje dat helemaal tegen Frankrijk aanligt. Wil je lange tracks door groene velden, korte bochten hoge bergen en gezellige dorpen waar je neer kunt strijken op een terrasje? In Duitsland kan het allemaal!

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy