Fletcher hotel

Brabantse gastvrijheid – Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer

by Nathalie Sneepels

Bij Brabant denk ik direct aan gastvrijheid, bourgondisch eten en vooral enorm genieten. En dat is precies wat ik dit weekend ga doen in Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer in Bosschenhoofd. De ligging van dit gezellige 4-sterren hotel, tussen Breda en Roosendaal, is werkelijk perfect voor een leuk weekendje weg. Hoe gastvrij Brabant daadwerkelijk is ga ik zelf ontdekken de komende twee dagen.

Fletcher hotel

Gevestigd in een oude kapel

Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer is gedeeltelijk gevestigd in een oude kapel en dit vind ik toch best bijzonder. Dit maakt mij nog nieuwsgieriger naar het hotel. Bij aankomst krijg ik van de vriendelijke receptioniste een mooie kamer toegewezen in het bijgebouw, waar alle kamers zijn gelegen. De kamer is enorm ruim, heeft grote raampartijen en is van alle gemakken voorzien. Zo is er een Nespresso koffieapparaat, een Smart TV en kan ik genieten van een warm bad in de badkamer met producten van Fletcher’s BLUE Collection.

Fletcher hotel de Reiskoffer

Brasserie Louis

Tijd voor het diner in de sfeervolle Brasserie Louis in het hotel. Ik kies voor een heerlijk 3-gangen á la carte diner. De bediening is ook hier weer enorm gastvrij en serveren de lekkerste gerechten, zoals Tataki van Tonijn en een Balinese Satéschotel. In de gezellige brasserie kun je ook terecht voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch of een uitgebreide high-tea. Het restaurant is erg knus en ik geniet van mijn avond in het hotel. Nadat ik mijn buikje vol heb gegeten wandel ik op mijn gemak terug naar de kamer en plof ik in bed. Mijn verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer is tot nu toe erg geslaagd.

Fletcher hotel de reiskoffer

Goed begin van de dag

Na een lekkere douche stap ik uitgerust naar buiten om te ontbijten in de oude kapel. Er staat een uitgebreid buffet klaar in de ruimte tegenover de kapel. De warme croissants en het knapperige brood zijn meteen een goed begin van de dag, heerlijk. De kapel is gezellig ingericht en de enorme kroonluchter maakt het plaatje helemaal af. Wat een bijzondere plek om te ontbijten.

Ontbijt hotel de reiskoffer

De Brabantse natuur

Na het ontbijt vraag ik aan de vriendelijke receptionist waar ik in de omgeving een mooie wandeling kan maken. Hij verwijst mij naar de Rucphense Heide en de Rucphense Bossen, slechts een paar kilometer verderop. Dit is een schot in de roos. Ik maak hier een mooie wandeling over de heide en geniet van de rust. Op een paar andere wandelaars na én twee mensen te paard kom ik helemaal niemand tegen. Het natuurgebied is werkelijk prachtig. Je kunt hier eindeloos wandelen over zandvlaktes, door de bossen en over de heide. De Brabantse natuur stelt mij zéker niet teleur.

Brabantse natuur

Bruisend Breda

Op de eerste dag van mijn verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer bracht ik de hele dag door in de bruisende stad Breda. Dit is een heerlijke stad met de leukste winkelstraten en de gezelligste restaurants voor een Bourgondische lunch. Het kloppend hart van de stad is het gezellige plein met de Grote Kerk. Hier barst het van de restaurants en terrassen. In Breda vind je een mix van de bekende winkelketens en kleine boetiekjes van lokale ondernemers. Juist hierdoor heeft Breda op mij een enorme aantrekkingskracht. Breda ligt op een kleine 20 minuutjes rijden van het hotel, maar ook Roosendaal en Designer Outlet Roosendaal zijn zeer dichtbij.

Ik heb genoten van de gastvrijheid en het Bourgondische leven in Bosschenhoofd. Fletcher Hotel-Restaurant De Reiskoffer is absoluut een plekje om naar terug te gaan, want de Brabantse gastvrijheid smaakt naar meer!

Justmytravel logo

Boek via deze linkjes

Om het voor jou wat makkelijker te maken, heb ik hieronder de link naar dit hotel en een verder overzicht gemaakt van de websites waar ik zelf graag alles boek wat met reizen te maken heeft. 
Gebruik jij een van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding om mijn website bij te houden en het kost jou helemaal niks extra en soms krijg je wat extra korting!

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy