Molke ZUna

Mölke Zuna – Dichtbij de natuur in de River Lodge

by Nathalie Sneepels

Zin om even helemaal weg te zijn van de drukte, maar heb je toch graag allerlei voorzieningen in de buurt? Zoek niet verder! De River Lodge Mölke Zuna heeft een perfecte ligging in de natuur van Twente. Het luxe huisje ligt direct aan de rivier de Regge en heeft een wijds uitzicht. Ideaal voor jouw weekendje weg of vakantie.

Vakantiepark Mölke

Luxe River Lodge aan het water

Vakantiepark Mölke is bedoeld voor echte levensgenieters, voor mensen die alles op een laag tempo willen doen en helemaal zen terug willen komen. Er zijn verschillende huisjes en zelfs tenten te boeken. Ik logeerde twee nachten in de 4-persoons River Lodge en dit is wat mij betreft ook echt een aanrader. Ik word meteen blij als ik het huisje zie. De Ligging aan het water is perfect. Voor mijn neus, aan de overkant van het riviertje grazen de koeien aan de waterkant. Vier kalfjes huppelen vrolijk heen en weer.

De River Lodge is van alle gemakken voorzien. Zo is er een luxe keuken met vaatwasser, een combimagnetron en is er een LCD TV. Er zijn twee ruime slaapkamers met heerlijke bedden. Ik verheug mij al op het moment dat ik morgenochtend de gordijnen openschuif en de groene weilanden voor mij zie. Het fantastische uitzicht is hier namelijk echt een groot pluspunt. Ik vind het prachtig. Met een kop thee besluit ik op het overdekte terras van de River Lodge te genieten van de welkomstgebakjes die ik bij aankomst heb gekregen. Erg attent!

Molke Zuna

Activiteiten voor jong en oud

Na een wandeling over het vakantiepark kom ik tot de conclusie dat er voor iedereen iets te doen is. Er worden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er is een binnen- en buitenspeeltuin, bowlingbaan en overdekt zwembad. Vervelen hoef je je hier absoluut niet. En de kleine koters vermaken zich hier uitstekend. Er kan zelfs gezwommen worden in de Regge, iets wat veel kinderen dan ook doen deze dagen. Mij lijkt het ontzettend leuk om een fiets te huren of met een fluisterbootje over de Regge te varen. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Leuke glamping met fijne festivalsfeer

Op het vakantiepark zijn een aantal restaurants. Ik besluit in het pop-up restaurant “Bij de buren” op de pop-up glamping te gaan eten. Deze ontzettend leuke glamping heeft een fijne festivalsfeer en het eten is er ook nog eens heerlijk. Het is er ontzettend gezellig, mede door de vele lampjes en de gezellige tenten die rondom het restaurant gesitueerd zijn. Let wel op dat op maandagen dit pop-up restaurant gesloten is maar dan kun je bijvoorbeeld wel een pizza krijgen in de boerderijwinkel om bij je huisje te eten. 

Molke Zuna

De Reggestreek

In de omgeving is van alles te doen. Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is erg dichtbij en hier wil ik graag een lange wandeling in de natuur maken. Ik ben verrast door de schoonheid van de omgeving. Kleine dorpjes met typisch Twentse boerderijen leveren leuke beelden op. De Regge slingert vrolijk door de omgeving. Ik maak een korte stop in Rijssen. Hier zijn veel leuke winkels en terrasjes ( zondag gesloten ). Sla vooral het theewinkeltje “Mainstreet Thee en Kado” niet over als je een theeliefhebber bent. Rijssen grenst aan het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en is leuk met elkaar te combineren.

De Regge

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Dit prachtige Nationaal Park heeft uitgestrekte bossen en heidevelden. Vanaf vakantiepark Mölke ben je hier zo. Het ligt zelfs op fietsafstand. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden te vinden. De wandeling die ik maak gaat dwars door het bos.

Wat mij opvalt is dat er van alles te zien is, er staan tal van borden met leuke uitleg over de plek waar je op dat moment bent. Ook zijn er veel speeltoestellen voor de kinderen. Een bijzonder plekje is het monument ter nagedachtenis aan de Joden die in werkkamp Twilhaar om het leven gekomen zijn. Half april 1942 werd dit kamp door de Duitsers aangewezen als Joods werkkamp. Ik had hier niet eerder van gehoord en zo stuit je ineens onverwachts op een stukje wrede geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Met een lekker aardbeientaartje op het terras bij de ingang van het Nationaal Park sluit ik deze dag af.

Twilhaar

In de streekwinkel op vakantiepark Mölke haal ik de volgende ochtend verse broodjes voor het ontbijt. Ik heb deze dagen alles op mijn gemak gedaan, precies zoals de bedoeling is bij een verblijf in de River Lodge. Met een grote glimlach op mijn gezicht keer ik huiswaarts. Bedankt Mölke, ik heb weer energie voor tien!

 

Justmytravel

Vakantiepark Mölke

Deze blogs zijn ook interessant

6 comments

kelly 20 juli 2021 - 15:08

Leuke blog, wij zijn er pas geweest in een dome! Helaas was bij ons het restaurant dicht.

Reply
Nathalie 21 juli 2021 - 08:20

Wat jammer dat het restaurant dicht was. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om op het park te eten!

Reply
Annemarie 20 juli 2021 - 19:05

Hai Nathalie!

Ik vroeg mij af of het voor wat oudere mensen (60+) ook leuk is om daar te overnachten? Groetjes Annemarie

Reply
Nathalie 21 juli 2021 - 08:21

Vooral de huisjes aan het water zijn zeer geschikt voor wat oudere mensen. Je hebt vrij uitzicht richting de weilanden en ze zijn van alle luxe voorzien. Ik vind het een aanrader!

Reply
Jansien 21 juli 2021 - 16:45

Door dit verhaal krijg ik helemaal zin om op vakantie te gaan! Leuk!

Reply
Nathalie 22 juli 2021 - 10:00

Wat leuk om te horen. Het is een aanrader om bij Mölke vakantie te vieren!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy