Buitenplaats Holten panorama Lodge

Ontspannen in de Twentse natuur – Panorama lodge met wellness op Buitenplaats Holten

by Nathalie Sneepels

Ik mag slapen op een wel héél luxe plekje in de Twentse natuur, namelijk in een Vakantiehuis in Holten, een Panorama lodge met wellness op Buitenplaats Holten. Ik stap in de auto en ga op pad om jullie dit mooie plekje te laten zien. 

Aankomst op Buitenplaats Holten

Na een rit van bijna twee uur kom ik aan in Holten, in de provincie Overijssel op de Sallandse Heuvelrug. Buitenplaats Holten is vrij nieuw en de accommodaties hebben allemaal een mooie ligging. Mijn Panorama lodge met wellness spant de kroon en heeft een prachtig uitzicht over de groene weilanden.

Het inchecken gaat hier zeer eenvoudig, want ik heb voor vertrek een uitgebreide welkomstmail ontvangen waarin ik de toegangscode heb ontvangen van het sleutelkastje. Er is geen receptie aanwezig op Buitenplaats Holten en op deze manier kan ik op mijn eigen tijd mijn Panorama lodge met wellness in. Ik vind het ideaal. Alle informatie die ik nodig heb staat in de mail.

Panorama Lodge Buitenplaats Holten

Slow Living in de Panorama lodge met wellness

De lodge is geschikt voor 2 personen en straalt pure luxe uit, mét een vleugje romantiek. In de slaapkamer staat een schitterend groot bad te pronken. Vanuit het bad kijk je richting de mooie Twentse weilanden. Pure ontspanning, als dit geen Slow Living is weet ik het ook niet meer! Er zijn twee terrassen met openslaande deuren, aan de voor- en achterkant van de Panorama lodge.

Panorama Lodge Buitenplaats Holten

De lodge is voorzien van een luxe keuken met vaatwasser en combimagnetron. Perfect voor het bereiden van een lekkere maaltijd. Voor een gezellig avondje op de bank vermaak je je prima met de Smart TV of geniet je van de rust op het terras van de lodge. Het pronkstuk van de Panorama lodge is de slaapkamer, compleet voorzien van jouw eigen wellness. Er is een aparte Finse sauna, waarin je lekker kunt ontspannen met zijn tweeën. Heerlijk geurende olieën zijn al aanwezig in de sauna. Daarna stap je onder de ruime inloopdouche of maak je je wellness moment compleet en eindig je in bad.

Panorama Lodge Buitenplaats Holten

Zwemmen in alle rust

Ik maak een rondje over het kleinschalige vakantiepark en meteen valt mij de rust op. Ik hoor alleen de vogeltjes om mij heen en bij sommige huisjes zie ik andere gasten genieten met een boek of doen een spelletje. Op Buitenplaats Holten is een klein verwarmd zwembad waar je als gast gebruik van mag maken. Deze is geopend vanaf mei/juni tot half september, afhankelijk van het weer. Er staan een aantal ligbedden, dus ook hier kun je weer heerlijk ontspannen. Voor de kinderen is er nog een kleine speeltuin waar ze lekker kunnen ravotten.

Buitenplaats Holten

Luxe ontbijtservice

De volgende ochtend geniet ik van een luxe ontbijtmand bij mijn Panorama lodge. Tussen 08:30 en 09:30 worden de ontbijtmanden bij de accommodaties bezorgd. Deze luxe ontbijtservice kun je meteen bij de boeking reserveren, wel zo makkelijk.

De ontbijtmand is behoorlijk goed gevuld met de lekkerste producten. Aan werkelijk alles is gedacht. Denk bijvoorbeeld aan croissants, broodjes, fruit, sap, yoghurt met muesli, ei en zoet en hartig broodbeleg. De ontbijtmand boek je voor slechts 14,50 bij. Voor de kindjes betaal je 8,50 per persoon. Ik vind het een enorme aanrader, zo start je de dag namelijk nóg relaxter.

Ontbijt Buitenplaats Holten

Terug in de tijd in Deventer

Na het uitgebreide ontbijt stap ik in de auto voor een middagje Deventer. Dit historische Hanzestadje heb ik vorig jaar voor het eerst bezocht en ik was op slag verliefd. Het zonnetje schijnt, dus perfect om er een dagje op uit te gaan. Ik sta in een klein half uurtje in het knusse historische centrum van Deventer. Ik geniet van de kleine authentieke winkeltjes, de gezellige straatjes met de leukste terrasjes én natuurlijk van de enige echte Deventer koek. Deze heerlijke kruidkoek is traditie sinds 1593 en is inmiddels wereldberoemd. Sla vooral ook de oude winkel op de Brink niet over om te proeven en natuurlijk iets lekkers voor thuis mee te nemen. Naast kleine boetiekjes zijn de grote merken ook in Deventer vertegenwoordigd.

Ik eet een heerlijke lunch op een gezellig pleintje onder de bomen en waan mij even terug in de tijd. Tijd voor actie, want ik ga de prachtige toren van de Lebuinuskerk beklimmen. Na 220 traptreden heb ik een waanzinnig uitzicht over deze leuke stad aan de rivier de IJssel. Van april t/m oktober kan de toren elke zaterdag, voor slechts 3 euro, van 13:00 tot 16:00 beklommen worden. Verblijf je op vrijdag of zaterdag op Buitenplaats Holten? Dan heb je mazzel en kun je meteen de leuke markt op de Brink in Deventer meepakken. Dit gezellige plein ademt één en al historie uit met het oudste waaggebouw van Nederland.

Ik heb genoten van Deventer en keer met een aantal tassen in de hand terug naar Buitenplaats Holten. Onderweg stop ik in Hellendoorn bij een gezellige cafetaria en eet ik een lekker patatje op het terras. Op Buitenplaats Holten is geen restaurant aanwezig, maar je kunt in de omgeving prima uit eten of natuurlijk zelf een lekkere maaltijd bereiden. Ik kies voor een makkelijke snack vandaag. Op het terras van mijn Panorama lodge met wellness geniet ik deze avond van de rust. Hier kan ik wel aan wennen!

Deventer

De Sallandse Heuvelrug

De volgende ochtend ga ik na het ontbijt wandelen op de Holterberg. Vanuit Buitenplaats Holten wandel of fiets je zo Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op. De Holterberg is een heuvelachtig gebied vol heide en bossen en is zeer geschikt om een dagje te wandelen in de natuur. Combineer dit meteen met één van de gezellige restaurants aan het Holterbergplein, bovenop de Holterberg. Ik verzeker je een heerlijke dag in de buitenlucht, iets wat helemaal past bij het Slow Living thema van Buitenplaats Holten.

Sallandse Heuvelrug

Helemaal zen rij ik hierna terug naar Rotterdam. Ik ben volledig tot rust gekomen in de luxe Panorama lodge met wellness en mis het geluid van de vogeltjes nu al. Hier kom ik absoluut graag nog eens terug! Wil je meer weten over deze te gekke lodge of andere bijzondere slaapplekjes, laat dan een berichtje voor Nathalie achter.

Ook overnachten bij Buitenplaats Holten in Overijssel?
Boek dan snel je verblijf via Buitenplaats Holten, via Natuurhuisje
of via Belvilla. En ga heerlijk onbezorgd op vakantie!

Panorama Lodge Buitenplaats Holten

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

3 comments

Kelly 20 juli 2023 - 08:05

Wat een mooi huisje lijkt me dit! Dank voor de leuke tip weer.

Reply
Nathalie 24 juli 2023 - 10:18

Het huisje is van alle luxe voorzien om lekker te kunnen ontspannen!

Reply
Nathalie 24 juli 2023 - 10:18

Het huisje is van alle luxe voorzien om lekker te kunnen ontspannen!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy