Palace hotel Noordwijk

Verblijf in luxe aan het strand – Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

by Nathalie Sneepels

Ik word altijd enorm blij als ik naar het strand ga. De uitgestrekte stranden van Nederland met de zilte zeelucht en de gezellige strandtenten geven mij altijd een fijn vakantiegevoel. Ik verblijf in het luxe 4-sterrenhotel Van der Valk Palace Hotel Noordwijk, op slechts 250 meter van het strand. Ik neem jullie hier graag mee naartoe.

Superior room

Wanneer ik aan kom rijden bij het hotel in Noordwijk heb ik meteen het gevoel in een klein sprookje te zijn beland. Het Van der Valk Palace Hotel Noordwijk heet namelijk niet voor niets Palace Hotel. Twee mooie torentjes sieren het hotel. Ik parkeer de auto onder het hotel in de parkeergarage en wandel de mooie lobby in. Het is chique, luxe, ruim en ontzettend sfeervol. Hier voel ik mij meteen thuis. De enthousiaste receptioniste heet mij van harte welkom en legt uit waar ik mijn kamer kan vinden. Ik slaap in een ruime Superior room, voorzien van een gezellig balkon. Vanaf mijn balkon kan ik de zee zelfs ruiken én zien!

Uitzicht op de vrolijk gekleurde huizen van Noordwijk

De kamer heeft sfeervolle zachtgele accenten en heeft een apart woon- en slaapgedeelte. Zo kan ik vanaf de bank en vanuit bed televisie kijken, ideaal. Mijn kamer beschikt over een heerlijk Kingsize bed en een ruime badkamer met bad en douche. Het uitzicht op de vrolijk gekleurde huizen van Noordwijk, die verspreid door de duinen staan, is ontzettend leuk. Ik heb nu al zin om op pad te gaan. Ik installeer mijn spullen en wandel vanuit het Van der Valk Palace Hotel Noordwijk zo richting het strand.

Palace hotel Noordwijk

Winkelen in Noordwijk

Er zijn twee lange wandelboulevards in Noordwijk, namelijk de Koningin Astrid Boulevard en Koningin Wilhelmina Boulevard. Ik zoek een lekker plekje in de zon bij één van de hippe strandtenten aan de Koningin Astrid Boulevard. Het zonnetje schijnt, waardoor het al gezellig druk is. Met een ijskoffie in mijn hand en vrolijke muziek op de achtergrond waan ik mij even écht op vakantie. Ik geniet met volle teugen van mijn lunch aan het strand.

Hierna is het tijd om het centrum te verkennen. Het centrum van Noordwijk is veel leuker en groter dan ik had verwacht. Er zijn bijvoorbeeld kleine boetiekjes die de leukste zomerkleding verkopen, zoals vrolijke jurkjes, tassen en slippers. Allemaal in Ibiza-stijl. Je bent natuurlijk niet in Noordwijk geweest zonder een bezoek te hebben gebracht aan de woonwinkel van Montana Meiland; Montana’s. Ze verkoopt prachtige woonaccessoires en staat iedereen vriendelijk te woord. Natuurlijk zijn ook een aantal bekende ketens in Noordwijk gevestigd en is er dus voor ieder wat wils te koop.

Strand Noordwijk

Restaurant Vloed Noordwijk

Die avond laat ik mij enorm verwennen met de lekkerste gerechten van de chef-kok in het gloednieuwe Restaurant Vloed in Van der Valk Palace Hotel Noordwijk. Het restaurant is prachtig en ontzettend sfeervol ingericht. Ik ben dan ook enorm gecharmeerd van de grote kroonluchter met schelpen.

Ik krijg een mooi plekje aan het raam en geniet van een heerlijke gerookte carpaccio, een zéér smakelijke Beef Wellington van ossenhaas (te bestellen per 2 personen) en een verrassend lekkere Lemon pie. De bediening is ontzettend vriendelijk, waardoor ik een hele fijne avond heb. Na het eten kruip ik mijn bed in, kijk wat tv en ben ik dankbaar voor deze ontzettend leuke eerste dag in Van der Valk Palace Hotel Noordwijk.

Restaurant Palace hotel

Uitgebreid ontbijten

Ik heb heel goed geslapen en stap na een verfrissende douche de lift in om te gaan ontbijten. Net als de avond ervoor ga ik naar Restaurant Vloed in het hotel, maar deze keer om hier te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. En ook nu kan ik mijn buikje weer rond eten aan al het lekkers. Er zijn verse croissants, diverse soorten broodjes en beleg. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is er. En dit vind ik een groot pluspunt van Van der Valk. Je weet op voorhand al dat het eten gewoon voortreffelijk is. Zowel het ontbijt als de lunch en het diner. Het is gewoon altijd goed. Zo ook bij Van der Valk Palace Hotel Noordwijk. Wat een goed begin van de dag!

Ontbijt Palace hotel noordwijk

Ibiza vibes in de Bollenstreek

Ik ontbijt lekker op mijn gemak en ga na het uitchecken richting de Koningin Wilhelmina boulevard. Via het hotel weet ik dat er hier een heus Ibiza festival is komende dagen met maar liefst 175 marktkraampjes. De boulevard staat vol met de leukste handgemaakte spulletjes, kleding en accessoires. Het zonnetje doet ook nog eens vrolijk mee, dus ik dompel mijzelf onder met Ibiza vibes. Het Ibiza festival komt in de maanden juni en juli wederom terug naar Noordwijk. En wel op 24 & 25 juni en op 29 & 30 juli. De toegang is gratis en de openingstijden zijn van 12:00 – 19:00. Ik vind dit een perfecte aanvulling op mijn weekend in Noordwijk.

Ibiza Vibes Noordwijk

Wil je er nog graag op uit in de omgeving? Kom dan eens in het voorjaar (vanaf maart), wanneer alle bloemen in de Bollenstreek prachtig in bloei staan. Ook is de gezellige stad Leiden zeer dichtbij. En wil je liever een dagje in en rondom het hotel vertoeven? Huur dan eens een fiets of e-chopper en verken op je gemak de omgeving. Of ontspan in het aqua center van het Van der Valk Palace Hotel Noordwijk. Geniet hier van het compacte zwembad, Turks stoombad, sauna en het nieuwe floatbad.

Met een lekker briesje en de wind in mijn haren wandel ik terug naar het hotel. Mijn daagjes in Noordwijk zitten er helaas weer op. Ik kan iedereen dit prachtige hotel aan zee van harte aanbevelen. Met frisse energie keer ik huiswaarts richting Rotterdam en geniet ik nog heel lang na! Wil jij nou ook zo’n leuk plekje bezoeken? Lees dan de andere blogs over bijzonder overnachten ook.

Palace hotel Noordwijk

Justmytravel

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy