Vakantiehuis de Achterhoek

De rust van Vakantiehuis Achterhoek – vlakbij de Duitse grens.

by Nathalie Sneepels

De Achterhoek is een gebied in Nederland waar ik zelden of nooit naartoe ga. Tijd om daar een keer verandering in te brengen. Ik breng een bezoekje aan Vakantiehuis Achterhoek in Winterswijk, vlakbij bij de Duitse grens. Vanuit Rotterdam ben ik bijna 2,5 uur onderweg, dus het voelt alsof ik in het laatste stukje van Nederland verblijf. Ik zie overal grote boerderijen en uitgestrekte landerijen om mij heen. Wat een verschil met de grote stad. Ik kijk er naar uit om de omgeving te verkennen, maar eerst ga ik vakantiehuis De Buizerd ontdekken. Dit is mijn logeeradres voor de komende twee nachten.

Vakantiehuis De Buizerd

Vakantiehuis De Buizerd is een prachtig vrijstaand huis in de bossen van natuurpark ‘t Kooiveld in Winterswijk. Het eerste dat mij opvalt is de enorme tuin rondom het huis. Je zit hier ook nog eens helemaal privé tussen de bomen. Wat moet dit heerlijk zijn in het voorjaar of in de zomer, wanneer je lekker lang buiten kunt zitten. Ik zie mijzelf al genieten van een gezellige BBQ tijdens een zwoele zomeravond. Ik logeer hier in november, dus ik zal mij buiten moeten verwarmen door middel van een knapperend vuurtje in de vuurschaal.

 Vakantiehuis De Buizerd is geschikt voor 5 personen en er zijn zelfs 3 aparte slaapkamers. Er is een slaapkamer met een riant tweepersoonsbed, een slaapkamer met twee aparte bedden en dan is er als laatste nog een slaapkamer met een eenpersoonsbed. Je kunt hier met een compleet gezin vakantievieren. Er is ruimte genoeg. De Buizerd is onlangs gerenoveerd, zo is er een modern ingerichte keuken met oven en vaatwasmachine. Én er is een een luxe badkamer met een heerlijke douche. De sfeer in Vakantiehuis De Buizerd is vooral heel erg warm en knus en dit komt mede doordat er met veel houtmaterialen is gewerkt. Er staat een grote smart-televisie in de gezellige woonkamer. Wanneer het buiten koud is zie ik mijzelf al helemaal wegkruipen op de hoekbank met een dekentje. Kopje thee erbij en een goede film op Netflix. Dit is dan ook precies wat ik die avond doe. De eerste avond is al meer dan geslaagd.

Vakantiehuis de Achterhoek

Avontuurlijk plankenpad Wooldse Veen

Ik heb die nacht heerlijk geslapen. Door de rolluiken is het aardedonker in de slaapkamer, heerlijk. Je hoort hier werkelijk helemaal niets. Ik vind deze rust zo ontzettend fijn. Tijdens het ontbijt schiet er een eekhoorntje voorbij door de tuin. Ik heb de avond ervoor wat pinda’s neergelegd en dit heeft blijkbaar gewerkt. Wat een gezelligheid in de tuin en wat een leuk begin van de dag! Na een lekker ontbijt met warme broodjes uit de oven ga ik op pad. 

Er is in de omgeving veel moois te zien en ik wil graag naar plankenpad Wooldse Veen. Dit uitgestrekte hoogveenmoeras markeerde vroeger de grens met Duitsland. Het is dan ook ontzettend leuk om deze route over het plankenpad te lopen en de oude grenspaaltjes te spotten. De wandeling is ongeveer 3 kilometer en dus prima te doen voor jong en oud. De planken zijn breed genoeg om er netjes overheen te kunnen wandelen zonder dat je natte voeten krijgt.

Avontuurlijk Plankenpad

Kaas proeven, lunchen en winkelen

Na mijn avontuur op het plankenpad breng ik een bezoekje aan Kaasboerderij Harmienehoeve. Er is niets lekkerder dan verse kaas van de kaasboerderij. We worden hartelijk welkom geheten en mogen van alles proeven. Ze maken hier al sinds 1969 Winterswijkse kaas en dit smaakt écht enorm lekker. Met twee grote stukken kaas stap ik de auto weer in. Het is ontzettend fijn dat er genoeg leuke stadjes en bezienswaardigheden in de buurt zijn van het vakantiehuis. Ik rij vervolgens naar het kleine vestingstadje Groenlo voor een heerlijke lunch bij De Stadschpomp. Natuurlijk mag een bezoek aan Winterswijk niet ontbreken. Shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Na een heerlijke dag is het dan eindelijk tijd om vuur te maken in de vuurschaal. Hoe kun je je dag beter eindigen in de openlucht bij een heerlijk vuur? Ik geniet nog even na en bedenk vast wat ik morgen wil gaan doen. Het is voor mij een onbekende regio, dus ik vind het extra leuk om op ontdekking te gaan in de buurt.

Kaasboerderij

Kasteel Ruurlo

Kastelen hebben altijd een aantrekkingskracht op mij, dus wanneer ik over Kasteel Ruurlo lees ben ik direct enthousiast. Na het ontbijt staat een bezoekje aan het mooie kasteel uit de 14e eeuw op de planning. Tegenwoordig is Museum MORE in het kasteel gevestigd en kun je hier onder andere de schilderijen van Carel Willink bewonderen. Ik heb meer zin in een wandeling rondom het kasteel en daarna plof ik in de sfeervolle Oranjerie neer. Een stuk appeltaart gaat er prima in na een heerlijke wandeling. De ligging van het restaurant is perfect, midden in de tuin van het kasteel. In de omgeving van Kasteel Ruurlo zijn ontzettend veel bossen te vinden. Wandelaars komen hier dan ook zeker aan hun trekken.

Kasteel Ruurlo

 Met tegenzin verlaat ik Vakantiehuis De Buizerd. Ik ben hier nog lang niet uitgegeken en kan dit fijne plekje in de Achterhoek iedereen aanbevelen. Voor meer bijzondere overnachten kun je verder lezen onder het kopje ”bijzonder overnachten”.

 

Justmytravel

 

 

 

Deze blogs zijn ook interessant

4 comments

Jantien 13 december 2021 - 12:14

Wat een heerlijk boshuisje lijkt me dit zeg! Ik ga gelijk kijken voor de zomer bedankt voor de tip! Ik lees trouwens echt bijna elke blog en vind het zo leuk hoe jullie schrijven hier! Ga zo door!!

Reply
Nathalie Sneepels 14 december 2021 - 09:37

Ik vind het vakantiehuis een enorme aanrader. Het ligt heerlijk vrij en midden in de bossen. Bedankt voor je compliment, leuk dat je zo enthousiast bent!

Reply
Rowena 14 december 2021 - 09:28

Ohhh wat een leuk verhaal weer! En die aantrekkingskracht op kastelen die je beschrijft die voel ik ook zo erg! Er zijn zulke mooie kastelen bij he! Heb je nog kasteel tips?!

Reply
Nathalie Sneepels 14 december 2021 - 09:43

Dankje wel! Ik ben ook gek op kastelen en in Nederland zijn mooie exemplaren te vinden. Kasteel De Haar is mijn favoriet, maar ook Kasteel Doorwerth vind ik erg mooi!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy