London tower bridge

Living Abroad in London

by Amanda

Als Nederlander emigreren naar het buitenland. Vele mensen doen het maar waarom en hoe vinden ze het daar, zijn er veel verschillen met Nederland? In deze reeks van Living Abroad stellen we verschillende vragen over hun leven in het buitenland. 
Dennis van www.photographybyden.com woont in het mooie London en heeft hier zijn uitdaging gevonden, lees er snel meer over. 

1. Stel jezelf eens voor.

Hallo allemaal! Mijn naam is Dennis 23 jaar, en voordat ik verhuisde woonde ik in Zoetermeer (Zuid-Holland). Ik heb een studie in de ICT gedaan en had een full time IT-baan nadat ik afgestudeerd was.
Naast IT hield ik mij vooral bezig met Muziek en Fotografie, dat zijn echt mijn passies.

2. In welk land ben je gaan wonen en waarom?

Ik ben gaan wonen in London, United Kingdom. Iets aan London trok me altijd al aan, de stad, de gebouwen, de vibe die er rondhangt en vooral de Engelse taal. Dus nadat ik een baan aangeboden kreeg was het voor mij geen moeilijke beslissing.

London voelt echt als een groot avontuur waar van alles mogelijk is en waar je alle vrijheid hebt om jezelf te ontwikkelen en passies waar te maken. Je hebt het gevoel dat je opnieuw begint, nieuwe kansen, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en geen stempel van mensen die denken je te kennen.

London eye

3. Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Momenteel niet veel anders en erg saai, door Corona ben ik helaas de toffe baan verloren, ik zat nog in mijn proefperiode en het was voor de werkgever dan ook erg makkelijk het contract te ontbinden, erg veel mensen hier in London zijn hun baan kwijt geraakt door de Corona crisis.

Verder is hier in London alles dicht, maar dan ook echt alles, supermarkten daargelaten.
Het openbaar vervoer ligt grotendeels plat, als je de stad probeert te verlaten per auto dan wordt je staande gehouden en teruggestuurd.

De Lockdown is erg streng, je mag alleen naar buiten voor een uurtje beweging of om boodschappen te doen, heb je geen geldige reden dan heb je dus een dikke print aan je broek hangen.

Ik zit dus eigenlijk al bijna 3,5 maand opgesloten in mijn kleine flat, niet echt wat ik had verwacht maar we doen het er maar mee haha, we blijven gewoon lachen.

4. Heb jij je veel moeten aanpassen aan het land/ de mensen?

Voor mijn gevoel niet, hier in London lopen mensen van alle culturen en landen rond dus je voelt je als “buitenlander” erg thuis in London.

Het leuke aan London is dat elk deel ook weer een andere cultuur/gemeenschap vertegenwoordigt, elke buurt heeft dan ook veel local shops die daarbij horen dus het is een grote mix van alle culturen en mensen, iedereen doet lekker zijn/haar ding.

Ik moet wel zeggen dat je als Nederlander wel klantvriendelijkheid en service gewend bent in winkels, restaurants en supermarkten, dat is hier wel anders haha, tot aan het onbeschofte toe, maar dat geeft wel weer leuke verhalen.

5. Wat mis je het meeste aan Nederland?

Eigenlijk nog best veel, het is in Nederland erg schoon en goed geregeld, we betalen veel belasting maar dat is ook wel goed terug te zien in Nederland! De wegen en huizen/gebouwen hier bijvoorbeeld zijn een wereld van verschil, nu ik hier woon merk ik wel dat ik aan de Nederlandse standaarden ben gewend, erg verwend dus.

Supermarkten, winkels zoals de Action, hier zijn ze onwijs anders en de producten en winkels zijn hier niet zoals je gewend bent maar zo hebben ze ook weer dingen die niet in Nederland te krijgen zijn dus het is in het begin even je weg vinden waar je nu alles precies kan krijgen, dat maakt het ook weer interessant  natuurlijk!

De kust, Zoetermeer is nog net geen steenworp afstand van het strand, je stapt de auto in en je bent zo bij Kijkduin of Scheveningen, hier in London is dat wel iets meer gedoe om naar het strand te gaan, zeker als je met de trein moet.
Dat samen met het open uitzicht in Nederland, hier merk je vooral dat het een jungle van gebouwen is, je hebt wel mooie parken hier, maar dat is toch anders.

London tower

6. Heb je wel eens lastige momenten en wat doe je dan?

Eigenlijk doe ik niets bijzonders, in Nederland deed ik elke avond een rondje lopen, headphones in en gaan, soort van momentje voor jezelf en ff lekker je gedachten op nul, ik woonde vlakbij een natuurgebied dus het was echt lekker ‘s avonds. Nu doe ik dat nog, weliswaar in een totaal andere omgeving, maar dat momentje voor jezelf blijft fijn.

7. Hoe is het contact met Nederland? (familie/vrienden)

Goed! Ik heb met mijn familie een groepsapp dus we houden veel contact en regelmatig (video)bellen we ook, erg handig, dan ben je toch nog een beetje bij elkaar. Dat gezegd te hebben is een vlucht naar Nederland 45 minuten, dus je bent er zo.

8. Hoe denk je dat jouw toekomst eruit ziet?

Goh, lastige vraag, ik hoop dan full time aan de slag te zijn met mijn passies, dat ik dan mijn eigen fotografie onderneming heb of muziek mag maken of wellicht wel een leuke combinatie daar van!

Ook hou ik enorm van reizen dus ik hoop dat ik dan alle landen van mijn lijstje al heb bezocht of dat ik daar nog mee bezig ben! Wellicht woon ik wel in een ander land, ik zou het bijvoorbeeld enorm tof vinden om tijdelijk in Tokyo te wonen en vervolgens Australië, zo zie je veel van de wereld.

9. Heb je tips voor anderen die graag in een ander land willen gaan
wonen?

Doe het gewoon! Veel mensen dromen graag dingen, maar van dromen kom je nergens en zie je niks, doe informatie op, kijk naar de mogelijkheden en doe eerst een tijdelijk verblijf zoals een Uitwisseling, Studie of stage of doe een leuke vakantiebaan om te zien of het je bevalt, een ticket terug is zo geboekt en mocht het toch niks zijn kan je altijd weer terug, je bent altijd de ervaring rijker en het laat je heel veel dingen in het leven van een ander perspectief zien.

Kortom, zet die stap voor jezelf als dat iets is wat je graag wilt, het is beter om iets te proberen dan dat je je later gaat afvragen als je oud bent van; Goh, hoe zou dat geweest zijn? Heb jij vragen voor Dennis of wil je meer weten over emigreren naar het buitenland neem dan een kijkje bij de andere blogs van de rubriek living abroad

Justmytravel

Deze blogs zijn ook interessant

1 comment

Kelly 22 april 2021 - 10:58

Echt een gedoe he met de Corona! Wel respect voor jou hoor dat je het gewoon bent gegaan!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy